Да можех предварително да видя какъв точно ще е резултатът в края на лечението! Със сигурност сте си пожелавали това не веднъж. Най-вече защото в ежедневието понякога се налага да разчитате на мнението, знанията и уменията на експерти, без да знаете какво Ви очаква накрая.
Благодарение на една нова технология вече е възможно поне при Вашето зъболечение да си създадете предварителна представа за това, как ще изглеждат зъбите Ви след неговото приключване.

Лицевият скенер визуализира структурата, кожата и мимиките на лицето

Лицевият скенер визуализира структурата, кожата и мимиките на лицето

Как точно става това? Апаратът сканира лицевите структури, кожата на лицето и мимиките на пациента и въз основа на получените данни създава триизмерни фотореалистични изображения. Те се изпращат към компютър, с чиято помощ след това се осъществява самия дизайн.
Когато данните са налице, обучен специалист напасва виртуално зъбната конструкция по форма и цвят към индивидуалните особености на пациента и визуализира изображение, което показва как ще изглеждат фронталните зъби и лицето след лечението.

По този начин за Вас като пациент е много по-лесно да си представите крайния резултат и да разберете това, което Вашият лекар би искал да Ви покаже.
Възможностите на лицевия скенер обаче не се ограничават до тези функции. Получените с негова помощ данни се комбинират с информацията от интраоралния скенер и сканирането на модела и така създават едно прецизно изображение на ситуацията в устата.

Така зъботехникът може да види как бъдещата конструкция ще се впише в цялостната картина, както и да определи нейните цветови и структурни характеристики. След взимане на окончателно решение заедно с пациента за дизайна на конструкцията данните се изпращат към CAD/CAM-системата.

Тази апаратура извършва последния етап от планирането, след което зъбната конструкция се фрезова.
Зъбната конструкция е готова в своя суров вид – един изцяло технологизиран процес. Остава само ръчното напасване от зъботехника. Материалите, от които се изработват конструкциите, са налични в 40 различни цвята, но въпреки това са необходими някои индивидуални корекции, за да изглеждат цветовете и някои структурни детайли още по-естествени.
В дентална клиника Дентапрайм този високотехнологичен процес вече е внедрен в ежедневната работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *