За много пациенти взимането на отпечатък е свързано с неприятно усещане. Основна причина за това е лепкавата отпечатъчна маса, която се поставя в метална лъжица и се втвърдява бавно до създаване на прецизен отпечатък на челюстта с разположените върху нея зъби. Така полученият въз основа на отпечатъка модел се използва в зъботехническата лаборатория за изработване на зъбната конструкция в зависимост от анатомичните особености на пациента.

В Дентапрайм тази процедура вече е минало. С помощта на интраорален скенер отпечатъците се взимат дигитално, след което въз основа на получените данни се моделира и изработва конструкцията на CAD/CAM-система в зъботехническата лаборатория.

Предимството: Дигитализирането има за цел постигане на по-голяма точност, а за пациента се спестява времето на зъболекарския стол. Тъй като така създадените конструкции се отличават с по-голяма прецизност в сравнение с досега предлаганите решения, то обемът от допълнителна работа значително намалява и не са необходими толкова напасвания, колкото при конвенционалния метод на работа. А това е много по-приятно за пациента.

В Дентапрайм се работи с най-съвременните методи за диагностика, профилактика и лечение. Дентапрайм – по-доброто зъболечение!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *