На 07.03.2021 над 150 души от екипа на клиники Dentaprime и техните семейства засадиха гора с 2000 дръвчета от сорта бяла акация в село Падина край Варна. В екокампанията се включиха също местни жители, кметовете на община Девня и село Падина, както и пациенти на клиниките. 

 

  

  

 

Като част от голямото семейство на Дентапрайм, служители на веригата дентални центрове Дентапрайм Сити също се включиха в инициативата. Освен кабинетите на Дентапрайм Сити, в концепцията Дентапрайм също попадат: 1) Дентапрайм Център за лечения, специализиран в хирургия и имплантология и обсужващ основно пациенти от немскоговорящи страни, 2) Дентапрайм Академия и Диагностичен център, където става обучението на младите специалисти; 3) Дентапрайм Ф3Т – имплантологична клиника в Лондон. 

 

Неделната акция беше част от мащабната кауза #GreenSmile на Dentaprime, имаща за цел постигането на пълна климатична неутралност. Специален гост на събитието беше д-р Рихард Щорхас – един от пионерите в органичното производство и защитата на околната среда в Германия и главен консултант по проекта #GreenSmile. С негова помощ и с подкрепата на местните общини, екипът планира залесяване на 100 000 кв. м. угарна площ всяка година. Това постепенно ще компенсира емисиите въглероден диоксид, произведени във връзка с цялостната дейност на медицинската институция. 

 

 

 

“В Dentaprime лекуваме стотици пациенти седмично от цяла Европа. Изключително сме горди от това постижение” – сподели Юлия Радева, главен оперативен мениджър на Dentaprime академия и диагностичен център, в речта си по откриване на събитието и добави: “Нашите услуги обаче включват и висок разход на енергия – пътуването със самолет и хотелския престой на пациентите, ежедневното пътуване до работа на служителите, електричеството за поддържане на всички сгради и процеси… Това пряко или косвено допринася за изменението на климата. Ние ясно осъзнаваме своята отговорност към околната среда и се изправяме пред това предизвикателство.” 

 

Ясно заявената позиция на клиниката намира израз в редица положени усилия за опазване на околната среда. Новият Dentaprime център за лечения вече се захранва от соларни панели, пълната дигитализация на процесите спестява тонове ненужна хартия, а ръководният екип насърчава придвижването на екипа с електромобили чрез станции за безплатно зареждане на работното място. В близост до новозасадената площ, се намира и първата Dentaprime гора с допълнителни 500 дръвчета, засадени по-рано тази година. 

 

Към момента, екипът на клиниката има 100-годишен план за развитието на каузата #GreenSmile. Освен редовното залесяване на нова площ, те планират и насърчаване поставянето на пчелни кошери в близост. След амортизиране на дръчетата от гледна точка абсорбирането на въглероден диоксид (около 50 години след засаждане), те ще бъдат предоставени само и единствено за производството на мебели, а на мястото им ще бъдат засадени млади такива.

 

[wp_viber_contact_button enable_button=’show’ enable_desktop=’show’ enable_mobile=’show’ button_template=’template-4′ button_color=’ ‘ icon_color=’ ‘ contact_number=’+359899481111′ button_location=’bottom_left’ button_enable_text=’show’ button_text=’Пишете ни’ text_position=’first’]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *