Опитът на една от пациентките на дентална клиника ДЕНТАПРАЙМ

 

Габриела П. имала едно желание: естествено красива усмивка, бяла и лъчезарна. По професия дизайнер на бижута, госпожа П. отдава голямо значение на външния си вид. След направения преглед от д-р Христов станало ясно, че това нейно желание не би могло да бъде осъществено единствено чрез химическо избелване на зъбите. Оцветяването било значително. Освен това били констатирани леки неравности в подредбата на зъбите и износване на зъбния емайл.

Част от зъбите във видимата част следвало да бъдат покрити с фасети. Осем зъба в горната и осем зъба в долната челюст.
“С помощта на дигитален отпечатък зъботехниците изработиха виртуален модел на челюстта”, описва госпожа Петерс първите стъпки. “Бях особено впечатлена от бързината и прецизността, с която се работи в клиниката, както и от възможностите, които се предлагат там. Съвсем скоро вече можех да видя как ще изглежда окончателният резултат и в този момент реших твърдо: Ще го направя! На следващия ден започнахме директно със зъболечението.”

В началото зъбите на пациентката са леко изпилени. “Нямах абсолютно никакви болки”, спомня си тя. “Обслужването по време на цялото зъболечение беше наистина страхотно.” Впоследствие зъботехниците в лабораторията изработват всяка отделна фасета съгласно снетия в началото отпечатък. Готовите фасети се поставят с голяма точност върху всеки един от зъбите. “Тъй като имах допълнителни изисквания относно цвета и естетичния вид , екипът обработи допълнително фасетите. Беше ми отделено значително внимание и всичките ми желания бяха изпълнени.”

Както всички пациенти и госпожа П. се възползва от предимствата зъботехническата лаборатория на клиники Дентапрайм. Зъботехниците участват пряко в зъболечението и работят ръка за ръка със зъболекарите. “Желанията за нанасяне на корекции, които имах, бяха осъществени съвсем лесно. На първо място тя се впечатлява от спокойствието и рутината, с които персоналът работи. “Д-р Христов излъчваше невероятно спокойствие – във всеки един момент се чувствах отлично. А при подобни манипулации това за един пациент е от огромно значение.”

 

 

“Малката намеса често е от първостепенно значение”

Интервю с д-р Христов от Дентапрайм Сити – Виста парк, за предпочитанията към фасетите и по-добро качество на живот благодарение на естетиката в денталната медицина.

Д-р Христов, защо фасетите са толкова предпочитани?

Д-р Христов: Фасетите са познати още от 30-те години на миналия век. С течение на времето те се усъвършенстват и качеството им се подобри значително. Поставянето на висококачествени циркониеви фасети, каквито използваме ние в Дентапрайм, е предпоставка за една естествена, лъчезарна усмивка. Наред с това и разходите са значително по-ниски.

Какви са причините,поради които пациентите решават да си поставят фасети?

Д-р Христов: Причините са различни. Вследствие на инцидент например, някои пациенти имат мъртъв нерв на някой от зъбите, вследствие на което се наблюдава потъмняване на зъба. В този случай фасетите са бързо и ефективно решение на проблема. Други пациенти изравняват с помощта на фасети неравности в подредбата на зъбите. Фасетите могат също да се използват и като алтернатива на избелването.

Резултатите задоволяват ли със сигурност високите очаквания?

Д-р Христов: След извършване на процедурата голяма част от пациентите са споделяли, че с фасети се чувстват по-добре. Вече не се притесняват от това, че когато се усмихнат, зъбите им ще бъдат видени от други хора. Фасетите допринасят за повишаване качеството на живот и на самочувствието. И така тези наглед елементарни процедури често могат да имат поразителен резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *