#6: Електронните цигари не могат да доведат до заболяване на венците: МИТ

Това, което често обърква хората, са „ползите за здравето“ от преминаването от стандартни към електронни цигари. По отношение на здравето на венците, проучване на Дентакойн показва, че 22% от интервюираните смятат, че ако пушите електронни цигари, не трябва да се притеснявате за заболяване на венците.

Да, в електронните цигари няма тютюн. Но парата все още съдържа никотин, други химикали и тежки метали. Никотинът в тези продукти може да увреди и венците, а също така намалява и  производството на слюнка, което води до лош дъх, отдръпване на венците и загуба на зъби.

 

#7: Богатите на фибри плодове и зеленчуци предпазват от кариес: ФАКТ

Храните с фибри са най-добрата естествена защита срещу кариес и заболявания на венците след добрата лична хигиена. Те поддържат зъбите и венците ви здрави.

 

 

#8: Шоколадът се отмива от зъбите по-лесно от лепкавите бонбони: ФАКТ

Ако сравним шоколада с лепкавите бонбони, една основна разлика между тях е, че шоколадът се отмива от зъбите много по-лесно и по-бързо. Този факт е посочен от Американската дентална асоциация, но очевидно не е толкова популярен сред широката публика, тъй като по-малко от половината от анкетираните от Дентакойн са наясно с него.

 

#9: Високите нива на стрес могат да доведат до бруксизъм (скърцане със зъби): ФАКТ

Стресът е друг навик в начина ни на живот, който оказва огромно влияние върху тялото, умът… и зъбити. Високите нива на стрес са сред основните причини за скърцане със зъби. 

Намерете своята техника за релаксация: било то слушане на музика, вземане на топла вана, упражнения или медитация, това може да намали риска от развитие на бруксизъм.

 

#10: Пиенето на много течности е полезно за зъбите: ФАКТ

В нашия забързан свят водата често е най-долу в списъка с ежедневни приоритети. Но той е двигател на целия ни организъм и значението му за зъбите е добре проучено и доказано.

Пиенето на достатъчно течности предотвратява проблеми като лош дъх и проблеми с венците. По този начин, както правилно отбелязват 72% от участниците в проучване на Дентакойн, е изключително важно да сте хидратирани през целия ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *