fbpx

Icon – революционно лечение на ранен кариес и бели петна

Icon – революционно лечение на ранен кариес и бели петна

Екипът на Dentaprime City представя: Icon – първият в света инфилтриращ продукт, който спира развитието на ранните кариеси и премахва белите петна по зъбите с едно посещение при зъболекар.

✓ Без изпиляване, без болка, без нужда от анестезия
✓ Постига високо естетични резултати върху гладки повърхности
✓ Съхранява здравата зъбна тъкан
✓ Лицензиран за употреба при деца и бременни жени

Кариес инфилтрацията с Icon представлява терапевтичен мост между профилактиката и обтурирането. Това възстановяване на лезията оптически се слива със здравия емайл. Icon прониква дълбоко в зъба, като по този начин увредените клетки се заменят от органични полимери, а здравата зъбна тъкан не се уврежда. Използва се за лечение на апроксимален кариес и кариес на гладките повърхности. Този иновативен метод е особено подходящ за възстановявания на фронтални зъби, където естетиката играе съществена роля.

Кариес инфилтрация с Icon, снимка: www.drilling-no-thanks.info
Icon, DMG America, снимка: www.drilling-no-thanks.info

Как протича процедурата?

Първоначално в областта на кариеса се нанася гел, състоящ се от аминокиселини и натриев хипохлорит, който премахва увредената тъкан. След това мястото се промива, дезинфекцира и изсушава. На последен етап се прилага композит, който се полимеризира с помощта на лампа. Само след едно посещение при зъболекар зъбът е напълно здрав, а цветът и естествената му прозрачност са възстановени. Методът не изисква анестезия, тъй като не е съпътстван от изпиляване и болезнени усещания.

Процедурата отнема 15-20 минути и цената й в Dentaprime City е 39 лева на зъб.

Обадете ни се още сега за записване на час:
☎ 0899 481 111 (Гранд мол – Варна; Център – Варна, ул. Михаил Колони 2)

Dentaprime City © Copyright 2018 | Всички права запазени.