Инлей от цирконий

196.00 лв. (250 лв.)

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНЛЕЯТ?

 

Инлеят по същество е вид пломба, която се изработва лабораторно. Използва се в случаите, в които поставянето на обикновена пломба не би довело до надежден резултат, а в същото време пораженията върху зъба не са толкова големи, за да налагат изпиляване и поставяне на корона.

Инлеите се изработват от цирконий в лабораторията на дентална клиника Dentaprime по предварително снет отпечатък. Те са подходящо решение за възстановяване на малки и средни дефекти, при условие, че зъбният емайл все още е в добро състояние.

Инлеите, поставяни в Dentaprime City, гарантират както сигурна захапка и издръжливост, така и перфектна естетика и биопоносимост.

 

 

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА ПО ПОСТАВЯНЕ НА ИНЛЕЙ?

 

 

Инлеите се изработват извън устата на пациента с помощта на най-съвременни технологии. След препарация и отстраняване на кариозната тъкан, зъбът се сканира чрез интраорален скенер 3Shape за създаване на триизмерно компютърно изображение на зъба и на кавитета. В последствие това изображение служи като модел за компютърна изработка. Преди поставянето им, инлеите биват финално изпилявани от зъботехниците за постигане на точност до няколко десети от милиметъра. Като последна стъпка, те се залепят от зъболекаря с цимент, който се втвърдява с излагането на синя светлина.

 

Цената за поставяне на инлеи от цирконий в Dentaprime City е 196 лв.