#5: Чаят е по-добър от кафето по отношение на оралното здраве: МИТ

Според 61% от участниците в проучването на Дентакойн чаят е по-добър за зъбите от кафето.

Експертите не са напълно съгласни, тъй като въпреки че чаят съдържа средно по-малко кофеин от кафето, той може да оцвети зъбите ви още по-зле. Освен това в някои чайове има прекомерно количество захар, което увеличава риска от развитие на кариес.

 

#6: Миенето на зъбите веднага след пиене на кафе уврежда емайла: ФАКТ

Четкането, докато всички киселини от храните и напитките са все още на повърхността на зъбите ви и вече са омекнали емайла ви, уврежда още повече зъбите ви. Вместо това изчакайте 30-60 минути, преди да извършите рутинната си устна хигиена.

 

#7: Пиенето на кафе спира растежа: МИТ

Откъде идва този мит? Някои проучвания показват, че кофеинът извлича калция от костите, но това количество е толкова малко, че ефектът от една чаша кафе може да бъде напълно неутрализиран с две супени лъжици мляко.

 

#8: Пиенето на кафе увеличава риска от депресия: МИТ

Въпреки че по-голямата част от респондентите на Дентакойн не вярват, че кафето може да увеличи вероятността от депресия, над 20% все още мислят така. Къде е истината?

Пиенето на кафе всъщност може да намали риска от депресия с до една трета, според изчерпателен нов преглед, направен от д-р Алън Левитор, водещ изследовател в неврологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *