Кафето определено е любимо средство за повишаване на енергията. Но как влияе върху нашето общо и орално здраве? 

 

#1: Кафето може да причини жълти зъби: ФАКТ

Ах, жълти зъби. Независимо дали смятате , че това е орален проблем или не, жълтите зъби със сигурност влияят на цялостния външен вид на човек. И да, кафето определено допринася за обезцветяването на зъбите. Това се дължи главно на полифенолите, наречени танини, които улесняват залепването на цветните съединения в кафето по зъбите ви.

 

 

#2: Високите киселини в кафето могат да навредят на емайла: ФАКТ

Киселините в кафето са още един враг на здравия зъбен емайл; вероятно най-вредният от всички. Този факт е правилно признат от по-голямата част от участниците в проучване на Дентакойн (85%).

Киселините от храни и напитки омекотяват емайла, като по този начин улесняват проникването на петна през емайла. Освен това високото ниво на киселинност в устата е основната причина за кариеси.

 

#3: Черното кафе има антибактериални свойства: ФАКТ

Учени подозират, че причината за антибактериалните свойства на черното кафе отново са полифенолите. „Лошите момчета“, които оцветяват зъбите, са с високо съдържание на антиоксиданти, което предлага множество ползи за здравето.

 

#4: Кафето е една от най-дехидратиращите напитки: МИТ

Въпреки че разпределението на отговорите е доста разпръснато, повечето от респондентите на Дентакойн смятат, че кафето не е толкова дехидратиращо.

И това всъщност е вярно, когато говорим за приготвено кафе, а не за чисто кафе на зърна. Количеството вода в чаша компенсира дехидратиращия ефект на кофеина.

Коментари:
עיסוי אירוטי בגבעתיים-israelnightclub
Itís hard to find knowledgeable people for this topic, however, you sound like you know what youíre talking about! Thanks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *