Какво е важно да знаете, когато избирате добър имплантолог?
Искате да се подложите на дентално имплантологично лечение? Как обаче да решите точно на кой имплантолог да се доверите. В тази статия ще откриете най-важните индикации, за които е необходимо да съблюдавате, за да направите възможно най-добрия избор.

Опит и квалификации на имплантолога
Това безспорно е една от най-важните отправни точки. Съветваме Ви да проучите добре:
– Kолко зъбни импланта е поставил специалистът?
– Oт колко години практикува?
– Kакви са курсовете, с които се е квалифицирал да поставя зъбни импланти и от кого са били водени те?

Качество на използваните материали
– С какви материали работи имплантологът?
– Какви имплантологични системи използва и от какъв материал са изработени зъбните импланти?

Индивидуален подход към всеки пациент
Безспорно важна индикация. Индивидуалният подход към всеки пациент, от страна на имплантолога, ще проличи още по време на първата консултация. Изискайте от специалиста имлантолог да Ви разясни, какви са преимуществата на имплантологичната система, с която е избрал да работи. Работил ли е с други и защо е избрал точно тази? Какъв е протоколът за изпълнение на процедурата? Поискайте фото документирани клинични случаи на пациенти, които имплантологът е лекувал.

Споделете му всичко, което Ви притеснява, дори да Ви се струва излишно, повярвайте ни – не е. Глупави въпроси – няма. Необходимо е да се чувствате максимално спокойно по време и след манипулацията, знаейки, че сте в сигурни ръце.

Важно, също така, е да не спестявате информация за заболяванията, които имате. Всяка подробност е от изключително голямо значение за избора на имплантологична система, която ще бъде използвана във Вашия конкретен случай. 
Екипът, с който работи имплантологът
Ако някой твърди, че може да е всичко – не сте на правилното място. Добрият дентален имплантолог работи и с добър екип, в който всеки заема важна и отговорна роля. За извършването на имплантологично лечение са нужни няколко тясно специализирани медицински лица – имплантолог, орален хирург, протезист, а в случаи на хронични заболявания при пациента – добър кардиолог и специалист вътрешни болести.

Гаранция и сертификати на имплантите
При извършване на подобен тип манипулация, като поставяне на дентални импланти, пациентите няма как да бъдат сигурни, какви зъбни импланти им биват поставяни, без те да имат нужните документи, които удостоверяват качеството и гаранцията им. Затова не забравяйте да изискате подобен документ.

Рейтинг на имплантолога/денталната клиника в Google и социалните мрежи
Отзивите в Google и Facebook, например, не могат да бъдат изтривани и менажирани по никакъв начин от собственика на дадена компания. Единствено човекът, който ги е написал може да ги публикува, редактира или премахва, а за да разберете дали един профил е реален, проверете активността му като интернет потребител.

Колко ще струва цялостното лечение
Важно е да знаете, каква ще бъде цялостната цена за манипулацията по поставянето на зъбни импланти, още преди да сте започнали процедурата, за да сте максимално спокойни по време на лечението. Добре е да сте сигурни, какво включва пакетната цена (колко зъбни импланта ще Ви бъдат поставени, колко коронки, от какъв материал ще бъдат изработени, ако се налага вадене на зъби, то включено ли е в цената и т.н.). Съвестният имплантолог не би се възползвал от незнанието на пациентите, за да добавя излишни манипулации в лечебния план на пациента.

Разбира се, списъкът не се изчерпва с тези седем точки, но поне според нас, те са най-важни при избора на добър дентален имплантолог. Затова, избирайте внимателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *