Циркониевите коронки притежават редица качества, които ги правят без съмнение по-добрата алтернатива на металокерамичните. Вече сме коментирали с подробности предимствата на циркониевите коронки. Най-важното, което трябва да знаете е, че те са по-здрави и са неразличими от естествените зъби.

Това е и причината в Дентапрайм Сити да поставяме единствено циркониеви коронки. Към момента, цената на една циркониева коронка в клиника Дентапрайм Сити е само 269 лева, с което вярваме, че ги правим достъпно решение за голям кръг от хора. (Средната цена за циркониеви коронки във Варна е 700 лева, а за металокерамични – 300 лева. Тази драстична разлика в цената е и основната причина все още много от пациентите на други дентални кабинети да избират металокерамика.)

Ето какви са стъпките за създаване на една циркониева коронка.

Снемане на дигитален отпечатък

Първата стъпка се случва в кабинета. След като зъбът е подготвен и изпилен, чрез специална интерорална камера създаваме детайлен и много точен дигитален модел на челюстта. Нашите камери са с марката 3Shape – датска фирма, световен лидер в денталните иновации. Разбира се, сканирането е напълно безболезнено за пациента.

До изготвянето на постоянната коронка, на пациента се изработва и поставя временна коронка.

Дигитален моделаж

дигитален моделаж на циркониева коронка в Дентапрайм Сити

На така създадения триизмерен модел на челюстта ясно се вижда зъбът, на който ще поставим коронката, както и съседните зъби. Сега вече можем да изготвим дигитален модел и на самата коронка, така че идеално да приляга на предвиденото място.

Специалният софтуер на 3Shape и CAD/CAM технологията ни позволяват да сме изключително прецизни!

Фрезоване

фрезоване на циркониева коронка на Tizian Cut 5

Време е дигиталната коронка да придобие физическо измерение. Поставяме циркониев блок в машината, която ще изреже от него коронка – съвършено копие на дигиталната версия, която сме създали по-рано.

Машината, която виждате на снимката е Tizian Cut 5 на немската фирма Schütz Dental. (Вижте я в действие на нашето кратко видео „Как се прави циркониева коронка„) Цирконият, който използваме в Дентапрайм Сити е с италианската марка Concept.

Паралелно с фрезоването, на 3D принтер се принтира модел на изпиления зъб. На него проверяваме прецизността на коронката.

3D принтиране на коронка

Фиксиране

След като коронката се оцвети, глазира и финализира, готовата коронка се фиксира върху подготвения изпилен зъб. Прецизното и правилно поставяне на коронката е финалната стъпка. Ние работим по последни стандарти, спазвайки протоколите на работа на съвременната дентална медицина, които гарантират дългосрочност и липса на усложнения като например поява на вторични кариеси под коронките.

Това, че разполагаме със собствена лаборатория, ни дава пълен контрол върху всеки един етап от създаването на циркониевите коронки. Благодарение на предимствата на съвременните дигитални технологии, можем да предложим толкова ниска цена и да сме сигурни в постигнатото качество – от месец май 2019, всяка циркониева коронка в Дентапрайм Сити идва с гаранция от 12 години.

Надяваме се, че ви е било интересно! Оставете коментар под статията и ни кажете какво мислите. Ще се радваме да отговорим на всякакви въпроси.

циркониева коронка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *