При избора на най-подходящата конструкция, нейният външен вид междувременно се е превърнал в решаващ критерий. Цветът ѝ трябва да е искрящо бял и по възможност не трябва да се забелязва, че става въпрос за заместител на естествените зъби – незабележима и перфектна.

Правилната и оптимална зъбна конструкция обаче трябва да удовлетворява не само определени естетични изисквания, но и някои функционални.

На първо място, задача на зъбната конструкция е да замести естествените зъби. Ако те са изпадали или са толкова силно повредени, че нямат опора в костта, те вече не могат да изпълняват своите функции самостоятелно и те трябва да се поемат от зъбната конструкция. Например при дъвкане, говор, артикулиране.

Зъбните конструкции се изработват от различни материали: цирконий, керамика, композит, злато и много др.

Циркониевите конструкции предлагат редица предимства, които други материали могат да предложат само в ограничен обем.

 

Естетика:

Сам по себе си цирконият е бял. Така той създава отлични предпоставки за създаване на оптически издържани зъбни конструкции, които накрая зъботехникът следва да напасне оптимално към индивидуалните особености на пациента. Формата и структурата подлежат на допълнителна обработка, така че като краен резултат да бъде постигната оптимална хармония с наличните зъби в устата. Върху бялата основа ръчно се нанасят няколко слоя цвят в зависимост от желанието на пациента. Освен това във фронталната част на съзъбието цирконият най-отчетливо проявява свойството си да отразява светлината. Така изкуствената зъбна конструкция изглежда още по-естествено, тъй като гореописаното свойство е типична характеристика на естествените зъби.
Така Вие получавате един перфектен от естетична гледна точка резултат, който Ви гарантира много радостни моменти с новата Ви искряща усмивка!

 

 

Качество:

Естествените зъби са създадени да издържат цял живот. Те без проблем устояват на високото дъвкателно натоварване, разликите в температурата също не са предизвикателство за тях. Те служат за раздробяване на храната и принципно се чупят много рядко. И все пак те за съжаление също понякога стават податливи на външни влияния: при поява на кариес например или други заболявания. Зъбните конструкции трябва да притежават същото високо качество като естествените зъби, за да отговорят на високите изисквания. Необходимо е да се отличават със здравина и еластичност, да издържат на температурни разлики и натоварване. Именно цирконият е материалът, който предлага тези предимства.

 

Биопоносимост:

Изключително важно е материалите, които се използват за направата на конструкциите, да се понасят максимално добре от човешкия организъм и да нямат нежелани странични ефекти, проявяващи се например под формата на алергии.
Цирконият се използва от успешно в медицинската протетика и до момента не са наблюдавани случаи на алергични реакции към материала.  Не са известни и взаимодействия с вече съществуващи конструкции от метал.
В допълнение циркониевите зъбни конструкции се понасят добре от тъканите, което означава, че венецът на границата с конструкцията не се отдръпва толкова бързо.

Интересувате се от изцяло циркониеви решения? Не се колебайте да се свържете със специалистите от дентална клиника Дентапрайм Сити на тел. или Viber 0899 481 111.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *