“Дамите, които промениха денталната грижа” е заглавието на подробен материал относно клиники Дентапрайм, който беше публикуван в летния брой на единственото списание за луксозни недвижими имоти у нас – Unique Estates Life. Списанието е любимо четиво на хората, които се стремят към модерното и красивото в живота си, без значение в какво измерение; ценен партньор за всички, които търсят и високо оценяват класата. Щастливи сме, че високото ниво на стоматологичните услуги, предлагани в клиники Дентапрайм, са признати от издание с такова реноме.

 

Как и защо клиники Дентапрайм попадат във фокуса на такъв тип списание?


Бидейки списание за лукс и естетика, предназначено за потребители със стандарт на живот далеч над средния, Unique Estates Life отразява всички аспекти от тяхното ежедневие, интереси, вълнения и занимания. Точно тук е допиранта точка със стоматологичната грижа, тъй като в днешни дни оралното здраве и перфектната усмивка попадат в графата на луксозните стоки, а хората, които могат да си позволят цялостна реконструкция на усмивката, обикновено са възприемани като хора с възможности.

Точно това е един от митовете, които веригата клиники под бранда Дентапрайм успешно развенчават в продължение на дълги години.

“Несправедливостта, че днес оралното здраве се търгува на пазара за луксозни стоки, е залегнала в основата на концепцията на Dentaprime. В България 1 милион души са принудени да оцеляват без нито един зъб в устата си, сочи скорошно проучване на Българския зъболекарски съюз.”

Водени от дълбоката убеденост, че достъпът до висококачествени дентални услуги е изконно право на всяко човешко същество, Дентапрайм прави възможно немислимото до момента. Без да правим компромис с качеството, ние предлагаме най-ниските цени в България за дентални реставрации от цирконий. Няма нищо по-показателно за това от цената на циркониевата коронка в Дентапрайм Ситисамо 196 лева при сравнима средна цена за същата услуга на национално ниво от около 700 лева. Без уловки и допълнителни разходи. Всичко по изработката и поставянето на коронката е включено в тези 196 лева – от подготовката и изпиляването на зъба, през производството в зъботехническа лаборатория до залепянето в устата на пациента.

 

Как Дентапрайм Сити успява да се наложи на силно конкурентния пазар на стоматологични услуги?


гаранция за качество в дентапраймГоворейки за дентални практики Дентапрайм Сити, първо трябва да започнем със следното уточнение: Дентапрайм Сити е част от голямото семейство на Дентапрайм, което също включва: 1) Дентапрайм Терапевтичен център, специализиран в хирургия и имплантология, 2) Дентапрайм Академия и Диагностичен център, където става обучението на младите специалисти; 3) Дентапрайм Ф3Т – имплантологична клиника в Лондон. 

“През последните 5 години натрупаният опит успешно се прилага и в практики Dentaprime City, правейки първокласното протетично лечение достъпно за всекиго в нужда. Несравнимо ниската цена на висококачествени циркониеви коронки, мостове и фасети привличат пациенти от цялата страна. В момента тече активна подготовка за откриването на нови кабинети във Варна, а в дългосрочен план такива се планират и в други градове в България.”

Уповавайки се на дългогодишния опит на другите Дентапрайм концепции, ръководният екип на Дентапрайм Сити успява да развие и наложи на локалния варненски пазар своята визия за стоматологично лечение от изцяло нова генерация. И тук не става дума само за ценово равнище. Всяка стъпка от потребителската пътека на пациента е добре обмислена и планирана и зад нея стоят трудът и усилията на цял екип. 

Не се допускат никакви компромиси с качеството, както по отношение на обслужване на пациентите, така и по отношение на нивото на получената от тях стоматологична услуга. Всички звена работят като една добре смазана машина и следват строго определени стандарти – като се започне от първия контакт на пациента по телефона, премине се през посрещането и настаняването му в кабинета и се стигне до случващото се в кабинета и изграждането на здрава връзка пациент – лекар, която също е ключов фактор за успешно лечение. 

Нашата грижа за оралното здраве далеч не приключва с края на лечението. Ние вярваме, че профилактиката е най-добрата превенция и проповядваме тази философия и на пациентите си, като им напомняме за профилактични прегледи или почистване на зъбен камък веднъж на всеки 6 месеца.

 

На какво се дължат ниските цени на услугите в Дентапрайм Сити?


Тайната на ниските цени на Дентапрайм Сити може да се обобщи така: специализация, дигитализация и икономии от мащаба. Нека да разшифроваме тези понятия.

Клиники Дентапрайм Сити фокусират дейността си върху предлагането на базови стоматологични услуги и протетични лечения с циркониеви конструкции. Това ни позволява да не губим фокуса и да оптимизираме максимално дейността си.

Едно от най-големите преимущества да сме част от бранда Дентапрайм е достъпът ни до зъботехническа лаборатория от световна класа, в която са съсредоточени най-модерните машини и инструменти и в която се прилагат най-съвременните дигитални методи за производство на зъбни конструкции. Лабораторията работи с първокласни немски и италиански материали на водещи световни производители. От тук следва, че времето и нужният човешки ресурс за производство са сведени до минимум, което неминуемо рефлектира върху цената.

Гореспоменатата лаборатория обслужва всички концепции с името Дентапрайм, което означава, че в нея се произвеждат огромен брой конструкции и съответно материалът за тях се купува в големи количества. Следователно – много по-ниски цени от страна на доставчиците и допълнително понижаване на крайната цена към пациентите.    

 

Ниски цени и високо качество – възможно ли е това?


В съзнанието на повечето хора, на ниските цени винаги съответства незадоволително качество. Не и в Дентапрайм. Както вече споменахме, зъботехническата лаборатория изработва конструкции за всички клиники от концепцията, включително терапевтичния център по хирургия и имплантология, в който мнозинството обслужвани пациенти са от немскоговорящи страни. Всеизвестен факт е, че при тези пациенти компромис с качеството е недопустим. Клиника, която се е доказала на немския пазар не би могла да постигне това, ако не предлага максимално качество.

Най-силното доказателство за качеството на предлаганите в Дентапрайм Сити услуги е безпрецедентната гаранция от 12 години, която получават всички пациенти, преминали лечение с циркониеви конструкции. Защо точно 12? Лабораторията на Дентапрайм съществува от над 12-годишен период и така ние сме сигурни, имаме опит и гаранция, че конструкциите, произведени там ще устоят дори и за по-дълъг период. Никоя друга стоматологична клиника в България не предоставя аналогични гаранционни условия.  

Пълния текст на статията можете да прочетете в онлайн изданието на списание Unique Estates Life тук: https://issuu.com/uniqueestatesbulgaria/docs/uelife/32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *