Последната иновация в кабинетите на Дентапрайм Сити е прилагането на дентален лазер в множество процедури и лечения. Д-р Мирчев обяснява във видеото основните предимства на лазерното лечение, за кого е подходящо то и дали е безопасно:

 

Какво представлява лазерната технология и по какъв начин се прилага в стоматологията? Какви са основните предимства на лечението с лазер?

Лазерът представлява лъч от  насочена светлина, който пренася енергия и това може да се използва с  положителни ефекти върху това, което лекуваме. Тези ефекти се прилагат на всяка една стъпка от лечението, при всяка една манипулация и се изразяват най-общо в безболезнена и повишена  дезинфекция, ускорено зарастване и голям комфорт за нашите пациенти. Реално няма ограничения за използването на лазера в лечебните процедури.

 

Наистина ли манипулациите с лазер са напълно безболезнени?  

Да, механизмът на работа на лазерите го позволява – блокира предаването на болката. Но за по-голям комфорт на пациента, лекуваното място може да се намаже предварително с гел за обезболяване, като това има повече психологически ефект. Пациентът може  да усети единствено приятно затопляне.

 

За кого е подходящо лечението с дентален лазер? 

Подходящо е за всички, но особено подходящо е за пациенти със страх от зъболекар, тъй като те свързват тези посещения с болка и с шума и вибрациите от машинката на зъболекаря. Лазерът е абсолютно безшумен, няма никакви вибрации, не се прилага натиск и като прибавим неговата безболезненост, пациентите се чувстват спокойни.

  

Денталният лазер безопасен ли е?

Лазерът е безопасен, когато се използва от обучен специалист и именно затова, нашите лекари и асистенти преминават интензивен курс за работа с дентален лазер. Самият факт, че лазерът представлява вид светлина е причина при работа с него очите на всички – пациент, лекар и асистент, да бъдат предпазени със специални очила.

 

Каква е разликата между избелването на зъби с LED светлина и това с лазер? Кое е по-ефективно?

Избелването с лазер е почти два пъти по-ефективно от това с LED лампа. Т.е. за двойно по-кратко време получаваме желания резултат, а по отношение на избелваните зъби, ги предпазваме от последваща чувствителност, която е често срещана след обикновените начини за избелване. 

 

По-скъпо ли е лазерното лечение спрямо конвенционалното?

Не, лечението с лазер не е по-скъпо. Цените на леченията и процедурите в Дентапрайм Сити няма да се променят, въпреки че вече ще се реализират с помощта на лазер, което спестява време, подобрява здравето и редуцира болката.  А всички изцяло нови процедури , които се провеждат само с лазер, ще бъдат на съвсем достъпни цени, както всичко в Дентапрайм Сити.

 

Кои лечения и процедури могат да се изпълняват изцяло с лазер и при кои е съпровождаща терапия? Какви манипулации с лазер ще се извършват в Дентапрайм Сити?

Изцяло с лазер безболезнено оформяме и дезинфекцираме възпалени венци, както и  спираме кървенето от тях и едновременно с това стимулираме по-бързото оздравяване. Предимствата тук са:

  • Абсолютно безболезнено
  • Отстранява всички микроорганизми, виновни за възпалението
  • Почиства и дезинфекцира тъканите
  • Подобрява и ускорява заздравяването
  • Ефектът се проявява много по-бързо

 

Изцяло с лазер спираме чувствителността и болката на свръхчувствителни към студено, сладко и кисело зъби, като манипулацията е съвсем кратка и безболезнена. Ефектът се проявява веднага и е траен, за разлика от различните лакове и пасти за намаляване на чувствителността.

 

Изцяло с лазер  правим избелване, като там ползите за нашите пациенти са в няколко насоки:

  • По-добър ефект, по-бели зъби за двойно по-кратко време – удобство за пациента
  • Ефект по отношение на здравето на зъбите – предпазват се от получаване на чувствителност, която е характерна след обикновена процедура по избелване на зъби

 

Като задължителна стъпка лазерът се използва при кореновото лечение на зъби / познато като “умъртвяване”/, за да дезинфекцира каналите и за  да няма дискомфорт след процедурата. Отново задължителна стъпка е защитата  с лазер на изпилени живи зъби, които ще обличаме с коронки или фасети – предпазваме изпиления зъб от чувствителност  и отново елиминираме дискомфорта след процедурата.

 

Лазерът заменя вторите кончета, които поставяме преди дигиталния отпечатък  за корона или фасета, за да отдръпнем венеца от съответния зъб, като с това съкращаваме времето, за което пациентът стои на зъболекарския стол и едновременно с това ни помага за прецизността при изработването на  бъдещата коронка или фасета. Това се изразява в по-добро и здраво прилягане на венеца към короната или фасетата и по този начин конструкциите изглеждат още по-естествени.

 

Използваме лазер, за да дезинфекцираме и успокоим зъба, след като сме почистили кариес, за да предпазим здравите тъкани от микроорганизми и последваща чувствителност на лекувания зъб.

 

Стимулираме всякакъв вид заздравяване с лазер – след вадене на зъб, след оформяне на венец, след почистване на зъбен камък, след кореново лечение.

 

Използваме го и за оформяне на венеца, когато вече трябва да поставим коронки върху импланти.

 

Използваме го за лечение на херпеси и афти. Всички знаем, колко болезнени и неприятни са и колко бавно минават. Лазерът спира развтието им и води до ускорено оздравяване. Шансът на същото място да се развие херпес в последствие е нищожен.

 

 

дентален лазер, лазерно зъболечение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *