fbpx

Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък

Обстоен стоматологичен преглед в Dentaprime City

Дори най-старателното поддържане на оралната хигиена в домашни условия не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина. Затова е препоръчително да се извършват профилактични прегледи на всеки 6 до 12 месеца и при установена необходимост да се осъществи професионално почистване на зъбен камък. То спомага за постигане на оптимална устна хигиена и за по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите.

В Dentaprime City процедурата се извършва с помощта на SONICflex апарат, създаден от лидера в стоматологията фирма KaVo. Вибрациите на апарата и образуваните микробалончета разрушават натрупания зъбен камък. Чрез този метод се почистват много добре подвенечните пространства, които обикновено остават недостижими за обикновените ръчни скалери.

След почистването със SONICflex, следва прецизно полиране със специални полир пасти на фирма Ivoclar Vivadent, което възвръща естествения блясък на зъбите.

SONICflex – KaVo, снимка: www.kavo.com
AIR-FLOW® – ЕMS, снимка: www.ems-company.com

Цената на почистване на зъбен камък в Dentaprime City е 59 лева – общо за горна и долна челюст.

При наличие на интензивни оцветявания, е препоръчително допълнително почистване на зъбите с AIR-FLOW – иновативна разработка на швейцарския производител EMS. Почистването се извършва посредством тънък прахообразен сноп от сгъстен въздух, вода и сол, който не само почиства плаката и полира зъбите, но и успешно отстранява оцветявания по повърхността им, предизвикани най-често от тютюнопушене или консумация на оцветяващи храни и напитки. Допълнителното почистване на зъбите с AIR-FLOW е на цена 20 лева.

Предлагаме преглед, консултация, план за лечение и ценова оферта.
Свържете се с нас на:

☎ 0899 481 111 (Гранд мол – Варна; Център – Варна, ул. Михаил Колони 2)
📧 Изпратете запитване

Dentaprime City © Copyright 2018 | Всички права запазени.