Симетрично подредени зъби, омекотен бял цвят – красивата и очарователна усмивка зависи най-вече от външния вид на зъбите. И при това е без значение, дали става въпрос за естествени зъби или за конструкция върху зъбни импланти.
Защо обаче красивите зъби са от такова голямо значение? Какви са предимствата, които те предлагат?

1. Самочувствие
Колкото по-уютно се чувстваме в собствената си кожа, толкова по-често се усмихваме и по-уверени ставаме. Самочувствието ни нараства не само, защото се възприемаме като по-атрактивни от преди, но и защото околните ни възприемат по този начин.
Вече забелязваме при голяма част от нашите пациенти, че едва след провеждане на лечение се осмеляват да се усмихват без страх и най-накрая се чувстват спокойни в присъствието на други хора. Това води до успехи не само в личен, но и в професионален план.

2. Атрактивност
Дали ще възприемем някого като атрактивен или не, решаваме в първите няколко секунди след срещата с него. От особено значение за оценяване атрактивността на нашия събеседник е неговото лице. Фактори като цвят, форма, големина на очите и устните, както и дължината и цвета на косата са от решаващо значение. Най-важни обаче са зъбите. Потъмнелите, болни зъби и тяхната асиметричност се възприемат като не особено атрактивни.
Обратно на това хората с красиви, бели и прави зъби са по-симпатични, атрактивни и успешни. Като цяло в сила е правилото: колкото по-атрактивен е един човек, толкова повече положителни страни му се приписват. Когато говорим за зъби, това се изразява предимно в младежко излъчване и жизненост.

3. Здраве
И накрая най-важната точка: здравето.
Здравословното състояние на нашите зъби оказва влияние върху здравето на целия организъм. Възпаления в устата като например пародонтит могат да увеличат три пъти риска от заболявания на кръвообращението, да предизвикат или обострят вече съществуващи болести на дихателните пътища, както и да усложнят вече наличен диабет. При бременни жени се повишава рискът от аборт.
Но не само възпаленията предизвикват проблеми в човешкия организъм. Дори протеза, поставена в неправилна позиция, може да има отрицателни последици, тъй като повлиява благоприятно развитието на гъбични инфекции. Ясно е, че по възможност на това би следвало да се противодейства.

Затова е важно: В полза на Вашето здраве и Вашето собствено излъчване трябва винаги да се грижите зъбите Ви да са в безупречно състояние.
Особено за зъбните конструкции е изключително важно напасването към индивидуалните анатомични особености. Неправилната позиция на конструкцията може да доведе както до здравословни проблеми, така и до субективна загуба на атрактивността.
За Вас самите е най-важно да се чувствате добре в собствената си кожа. Само тогава, когато харесвате собствените си зъби и сте напълно доволни от външния си вид, ще сте доволни от себе си като цяло и това ще бъде видимо за околните.

Имате въпроси? Свържете се с нас на тел: 0899 481 111.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *