Регулярните профилактични стоматологични прегледи са изключително важни за поддържане на доброто състояние на зъбите и венците. Благодарение на тях се установяват и предотвратяват широк спектър дентални проблеми. Ето защо е препоръчително те да се извършват на всеки 6 месеца.

Обстойният стоматологичен преглед в Dentaprime City е на цена 15 лева и включва:

При необходимост, при провеждането на стоматологичен преглед в Dentaprime City се използва високотехнологичната иновация DIAGNOdent pen, производство на KaVo – Германия. Диагностичният апарат използва различната флуоресценция на здравата и на увредената зъбна субстанция, като по този начин прави възможно откриването дори на най-фините лезии. Ако кариесът бъде открит в този съвсем начален стадий, при определени обстоятелство зъбът може да бъде лекуван без използване на машината.
diagnodent gesamtansicht

Дори най-старателното поддържане на оралната хигиена в домашни условия не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина. Затова е препоръчително да се извършват профилактични прегледи на всеки 6 до 12 месеца и при установена необходимост да се осъществи професионално почистване на зъбен камък. То спомага за постигане на оптимална устна хигиена и за по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите.

В Dentaprime City процедурата се извършва с помощта на SONICflex апарат, създаден от лидера в стоматологията фирма KaVo. Вибрациите на апарата и образуваните микробалончета разрушават натрупания зъбен камък. Чрез този метод се почистват много добре подвенечните пространства, които обикновено остават недостижими за обикновените ръчни скалери.

След почистването със SONICflex, следва прецизно полиране със специални полир пасти на фирма Ivoclar Vivadent, което възвръща естествения блясък на зъбите.

sonicflex spitzenbrett
Цената на почистване на зъбен камък в Dentaprime City е 59 лева – общо за горна и долна челюст. При наличие на интензивни оцветявания, е препоръчително допълнително почистване на зъбите с AIR-FLOW – иновативна разработка на швейцарския производител EMS. Почистването се извършва посредством тънък прахообразен сноп от сгъстен въздух, вода и сол, който не само почиства плаката и полира зъбите, но и успешно отстранява оцветявания по повърхността им, предизвикани най-често от тютюнопушене или консумация на оцветяващи храни и напитки. Допълнителното почистване на зъбите с AIR-FLOW е на цена 20 лева.

Милиони хора страдат от оцветяване на зъбите в различна степен. Дори при тези, които старателно поддържат устната си хигиена и не пропускат профилактични стоматологични прегледи, съществува риск храната и други фактори от околната среда и начина на живот да подействат отрицателно върху естествения цвят и блясък на зъбите. Тук на помощ идва клиничното избелване на зъби.

Процедурата включва поставяне на гингивална бариера и избелващ гел върху зъбите, след което за ускоряване на процеса се използва светлина с различен спектър. В Dentaprime City за целта се прилага революционната система BEYOND™ Polus, използваща комбинация от халоген и LED светлина. Системата е по-безопасна в сравнение с традиционните избелващи процедури, защото използва лъч от високоинтензивна студена синя светлина, избелваща зъбите без странични ефекти.

Избелващите агенти в гела на същия производител са максимално ефективни и щадящи към структурата на зъба, тъй като само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Гелът съдържа специални ингредиенти, редуциращи риска от висока сензитивност. Ефектът от процедурата е строго индивидуален за всеки пациент и зависи от фактори като изходен цвят на зъбите, вид на оцветяването, възраст. Обикновено зъбите се избелват с 3-4 тона още с първата процедура. Дълготрайността на ефекта от избелване също е субективна величина и зависи от множество фактори, сред които: консумация на оцветяващи храни и напитки (кафе, червено вино), тютюнопушене, хигиенни и хранителни навици.

beyond polus

В Dentaprime City цената на процедурата по избелване е 129 лева. Препоръчително е преди това да се почистят зъбите и междузъбните пространства, като тази услуга се таксува индивидуално.

При нас можете да закупите и писалка за домашно избелване Yotuel (на цена 30 лева) – иновативен, лесно преносим продукт, който ще се погрижи за блестящата белота на Вашата усмивка, където и да сте. Само нанесете малко количество от гела върху зъбите и го оставете да подейства, без да изплаквате. Yotuel писалка съдържа калиев флуорид, ксилитол и неутрално pH, които избелват зъбите и едновременно с това освежават дъха с приятен ментов аромат. Ефектът е моментален и е налице дори в междузъбните пространства.

В съвременната стоматология фотополимерна пломба (обтурация) е най-популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност.

Какво представлява фотополимерът? Фотополимерът е материал, който позволява на зъболекаря да постигне естествена форма на зъба, отлична функционалност и механична здравина. Изложен на светлината на специална фотополимерна лампа, той променя структурните си свойства и се втвърдява.

В зависимост от конкретния случай, Вие като пациент може да имате нужда от обтурация (пломба) с една, две, три или повече повърхности. Съответно в Dentaprime City цената на фотополимерна пломба с една повърхност е 39 лева, с две – 65 лева, с три или повече – 85 лева.

В Dentaprime City за поставянето на фотополимерни пломби (обтурации) се използват последно поколение фотокомпозити Filtek™ Ultimate на световно утвърдения немски производител 3M ESPE. Този нанохибриден възстановителен материал се отличава с ненадмината натурална естетика, дължащата се на подобрената му флуоресцентност, отлична гладкост и широка гама от цветове. Уникалната нанофилна технология гарантира по-добро запазване на полирната повърхност в сравнение с микрофилните композити, по-добра износоустойчивост и изключителна здравина във фронталните и дисталните участъци.
filtek ultimate

Кореновото лечение може да спаси възпален зъб от последваща наложителна екстракция. Кое налага извършване на кореново лечение? Като следствие от развит кариес, бактериите могат да достигнат дълбоко в зъба, където се намира неговият нерв, като този процес не винаги е съпроводен от болка. Бактериите преминават през нерва към челюстната кост, а организмът се съпротивлява чрез ответна имунна реакция в областта на кореновия връх. В опит да се избегне процедура по изваждане на зъб, лекарят (ендодонтът) прилага кореново лечение.

Вероятността за успеваемост на процедурата е висока само в случай, че целият канал е почистен и запълнен до върха. Дължината на канала се установява чрез специален уред, наречен апекс-локатор, който измерва електричното съпротивление, намаляващо към върха на корена. Запълването се контролира с рентгенова снимка. Лекарите в Dentaprime City обръщат внимание не само на основните канали, но и на техните малки разклонения, тъй като в тях също могат да се развият бактерии.

В Dentaprime City кореновото лечение е на цена 95 лева за зъб с един канал (кореново релечение – 105 лв.) и включва: трепанация на зъба, отстраняване на нерва, химична и механична обработка на канала и запълване на кореновия канал.

В много случаи, коронката е най-добрият вариант за възстановяване на счупен или разрушен зъб.

В дентални практики Dentaprime City предлагаме висококачествени коронки и мостове, изработени в собствената лаборатория на клиника Dentaprime от пълна керамика IPS e.max – Ivoclar Vivadent и конструкции, изработени на базата на циркониев оксид (наричан още цирконий) – индивидуално пригодени и отличаващи се с естественост до най-дребния детайл.

Циркониевите коронки и мостови конструкции, поставяни в Dentaprime City, се изработват с помощта на модерната CAD/CAM технология Tizian Cut 5 smart на немската фирма Schütz Dental.

За пациентите това означава:

Златните и металокерамичните конструкции не притежават нито едно от гореизброените качества.

Възползвайте се от неподражаемата цена от 149 лева за циркониева коронка!

Как протича самата процедура по производство на конструкциите?

При необходимост от поставяне на мост или коронка, Вашият лекуващ зъболекар взима отпечатък на челюстта. За много пациенти снемането на отпечатък е свързано с неприятни усещания, поради което в Dentaprime City отпечатъци се взимат единствено дигитално, с помощта на интраорален скенер TRIOS на фирма 3shape. Въз основа на данните от скенера се получава триизмерно компютърно изображение. На компютър зъботехникът оформя модела на зъбната конструкция, който да пасва идеално на конкретния случай. Отпада нуждата от традиционно снемане на отпечатък, тъй като чрез камерата се създават дигитални снимки, които компютърът преработва в 3D-изображения. На последен етап от процедурата моделажът се изпраща до фреза, която моделира конструкцията от масивен циркониев блок на немската фирма DEGOS Dental.

Комбинацията между висококачествен циркониев оксид и последен клас технологии гарантира прецизност и перфектни резултати от естетическа и функционална гледна точка и ни позволява да предоставим на пациентите 12 години писмена гаранция.

trios 3shape

Инлеите се изработват от цирконий в лабораторията на дентална клиника Dentaprime по отпечатък. Те са подходящо решение за възстановяване на малки и средни дефекти, при условие, че зъбният емайл все още е в добро състояние.

Инлеите, поставяни в Dentaprime City, гарантират както сигурна захапка и издръжливост, така и перфектна естетика и биопоносимост.

Как протича процедурата по поставяне на инлеи?

Инлеите се изработват извън устата на пациента с помощта на най-съвременни технологии. След препарация зъбът се сканира чрез интраорален скенер 3Shape за създаване на триизмерно компютърно изображение на зъба и на кавитета. В последствие това изображение служи като модел за компютърна изработка. Преди поставянето им, инлеите биват финално изпилявани от зъботехниците за постигане на точност до няколко десети от милиметъра. Като последна стъпка, те се залепят от зъболекаря с цимент, който се втвърдява с излагането на синя светлина.

Цените за поставяне на инлеи от цирконий в Dentaprime City са 129-149 лева в зависимост от броя повърхности.

Искрящо белите зъби са мечта, която лесно може да бъде сбъдната с поставянето на фасети.

Фасетите представляват тънки керамични пластинки с дебелина от 0.3 до 1 мм, които покриват предната част на зъба. Основното им приложение е за коригиране на естетически несъвършенства на зъбите при максимално щадящо действие (подготовката за поставяне на фасети налага минимално отнемане на здрава зъбна тъкан). Идеално решение са при промяна в цвета, леки изкривявания и ерозия на зъбите.

Съществуват три основни вида фасети – керамични, пластмасови и фасети без препарация. Както подсказва името им, фасетите без препарация се поставят, без да е нужно предварително изпиляване. Поради тази причина обаче, те често изглеждат неестествено. Пластмасовите фасети са по-лесно чупливи и съществува риск от промяна на цвета им. Затова в Dentaprime City се поставят само фасети от пълна керамика, които изискват минимално изпиляване на зъбния емайл с около половин милиметър с цел сигурно прикрепяне. Техният цвят може да бъде безупречно напаснат към цвета на останалите зъби.

В повечето случаи осем фасети са достатъчни за перфектно изглеждащи фронтални зъби. В зависимост от естетическите потребности на пациента, броят им може да варира от една до десет.

В повечето случаи осем фасети са достатъчни за перфектно изглеждащи фронтални зъби. В зависимост от естетическите потребности на пациента, броят им може да варира от една до десет.