Регулярните профилактични стоматологични прегледи са изключително важни за поддържане на доброто състояние на зъбите и венците. Благодарение на тях се установяват и предотвратяват широк спектър дентални проблеми. Ето защо е препоръчително те да се извършват на всеки 6 месеца.

Обстойният стоматологичен преглед в Dentaprime City е на цена 15 лева и включва:

При необходимост, при провеждането на стоматологичен преглед в Dentaprime City се използва високотехнологичната иновация DIAGNOdent pen, производство на KaVo – Германия. Диагностичният апарат използва различната флуоресценция на здравата и на увредената зъбна субстанция, като по този начин прави възможно откриването дори на най-фините лезии. Ако кариесът бъде открит в този съвсем начален стадий, при определени обстоятелство зъбът може да бъде лекуван без използване на машината.
diagnodent gesamtansicht

Дори най-старателното поддържане на оралната хигиена в домашни условия не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина. Затова е препоръчително да се извършват профилактични прегледи на всеки 6 до 12 месеца и при установена необходимост да се осъществи професионално почистване на зъбен камък. То спомага за постигане на оптимална устна хигиена и за по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите.

Какво включва почистването на зъбен камък

В Dentaprime City процедурата се извършва с помощта на SONICflex апарат, създаден от лидера в стоматологията фирма KaVo. Вибрациите на апарата и образуваните микробалончета разрушават натрупания зъбен камък. Чрез този метод се почистват много добре подвенечните пространства, които обикновено остават недостижими за обикновените ръчни скалери.

След почистването със SONICflex, следва прецизно полиране със специални полир пасти на фирма Ivoclar Vivadent, което възвръща естествения блясък на зъбите.

sonicflex spitzenbrett

Цена за почистване на зъбен камък

Цената на почистване на зъбен камък в Dentaprime City е 59 лева – общо за горна и долна челюст. При наличие на интензивни оцветявания, е препоръчително допълнително почистване на зъбите с AIR-FLOW – иновативна разработка на швейцарския производител EMS. Почистването се извършва посредством тънък прахообразен сноп от сгъстен въздух, вода и сол, който не само почиства плаката и полира зъбите, но и успешно отстранява оцветявания по повърхността им, предизвикани най-често от тютюнопушене или консумация на оцветяващи храни и напитки. Допълнителното почистване на зъбите с AIR-FLOW е на цена 20 лева.


Милиони хора страдат от оцветяване на зъбите в различна степен. Дори при тези, които старателно поддържат устната си хигиена и не пропускат профилактични стоматологични прегледи, съществува риск храната и други фактори от околната среда и начина на живот да подействат отрицателно върху естествения цвят и блясък на зъбите. Тук на помощ идва клиничното избелване на зъби.

Какво включва процедурата по избелване на зъби

Процедурата включва поставяне на гингивална бариера и избелващ гел върху зъбите, след което за ускоряване на процеса се използва светлина с различен спектър. В Dentaprime City за целта се прилага революционната система BEYOND™ Polus, използваща комбинация от халоген и LED светлина. Системата е по-безопасна в сравнение с традиционните избелващи процедури, защото използва лъч от високоинтензивна студена синя светлина, избелваща зъбите без странични ефекти.

Избелващите агенти в гела на същия производител са максимално ефективни и щадящи към структурата на зъба, тъй като само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Гелът съдържа специални ингредиенти, редуциращи риска от висока сензитивност. Ефектът от процедурата е строго индивидуален за всеки пациент и зависи от фактори като изходен цвят на зъбите, вид на оцветяването, възраст. Обикновено зъбите се избелват с 3-4 тона още с първата процедура. Дълготрайността на ефекта от избелване също е субективна величина и зависи от множество фактори, сред които: консумация на оцветяващи храни и напитки (кафе, червено вино), тютюнопушене, хигиенни и хранителни навици.

машина за избелване на зъби във Варна

Цена за избелване на зъби във Варна

 

В Dentaprime City цената на процедурата по избелване е 129 лева. Препоръчително е преди това да се почистят зъбите и междузъбните пространства, като тази услуга се таксува индивидуално.

Писалка за домашно избелване на зъби на цена от 30 лева
При нас можете да закупите и писалка за домашно избелване Yotuel (на цена 30 лева) – иновативен, лесно преносим продукт, който ще се погрижи за блестящата белота на Вашата усмивка, където и да сте. Само нанесете малко количество от гела върху зъбите и го оставете да подейства, без да изплаквате. Yotuel писалка съдържа калиев флуорид, ксилитол и неутрално pH, които избелват зъбите и едновременно с това освежават дъха с приятен ментов аромат. Ефектът е моментален и е налице дори в междузъбните пространства.

В съвременната стоматология фотополимерна пломба (обтурация) е най-популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност.

Какво представлява фотополимерът? Фотополимерът е материал, който позволява на зъболекаря да постигне естествена форма на зъба, отлична функционалност и механична здравина. Изложен на светлината на специална фотополимерна лампа, той променя структурните си свойства и се втвърдява.

В зависимост от конкретния случай, Вие като пациент може да имате нужда от обтурация (пломба) с една, две, три или повече повърхности. Съответно в Dentaprime City цената на фотополимерна пломба с една повърхност е 39 лева, с две – 65 лева, с три или повече – 85 лева.

В Dentaprime City за поставянето на фотополимерни пломби (обтурации) се използват последно поколение фотокомпозити Filtek™ Ultimate на световно утвърдения немски производител 3M ESPE. Този нанохибриден възстановителен материал се отличава с ненадмината натурална естетика, дължащата се на подобрената му флуоресцентност, отлична гладкост и широка гама от цветове. Уникалната нанофилна технология гарантира по-добро запазване на полирната повърхност в сравнение с микрофилните композити, по-добра износоустойчивост и изключителна здравина във фронталните и дисталните участъци.
filtek ultimate

Кореновото лечение може да спаси възпален зъб от последваща наложителна екстракция. Кое налага извършване на кореново лечение? Като следствие от развит кариес, бактериите могат да достигнат дълбоко в зъба, където се намира неговият нерв, като този процес не винаги е съпроводен от болка. Бактериите преминават през нерва към челюстната кост, а организмът се съпротивлява чрез ответна имунна реакция в областта на кореновия връх. В опит да се избегне процедура по изваждане на зъб, лекарят (ендодонтът) прилага кореново лечение.

Вероятността за успеваемост на процедурата е висока само в случай, че целият канал е почистен и запълнен до върха. Дължината на канала се установява чрез специален уред, наречен апекс-локатор, който измерва електричното съпротивление, намаляващо към върха на корена. Запълването се контролира с рентгенова снимка. Лекарите в Dentaprime City обръщат внимание не само на основните канали, но и на техните малки разклонения, тъй като в тях също могат да се развият бактерии.

В Dentaprime City кореновото лечение е на цена 95 лева за зъб с един канал (кореново релечение – 105 лв.) и включва: трепанация на зъба, отстраняване на нерва, химична и механична обработка на канала и запълване на кореновия канал.

В много случаи, коронката е най-добрият вариант за възстановяване на счупен или разрушен зъб.

В дентални практики Dentaprime City предлагаме висококачествени коронки и мостове, изработени в собствената лаборатория на клиника Dentaprime от пълна керамика IPS e.max – Ivoclar Vivadent и конструкции, изработени на базата на циркониев оксид (наричан още цирконий) – индивидуално пригодени и отличаващи се с естественост до най-дребния детайл.

Циркониевите коронки на Дентапрайм Сити

Циркониевите коронки и мостови конструкции, поставяни в Dentaprime City, се изработват с помощта на модерната CAD/CAM технология Tizian Cut 5 smart на немската фирма Schütz Dental.

За пациентите това означава:

Златните и металокерамичните конструкции не притежават нито едно от гореизброените качества.

Възползвайте се от неподражаемата цена от 149 лева за циркониева коронка!

Ето част от трансформациите с циркониеви коронки, извършени в клиника Дентапрайм Сити:

Как протича самата процедура по производство на конструкциите?

При необходимост от поставяне на мост или коронка, Вашият лекуващ зъболекар взима отпечатък на челюстта. За много пациенти снемането на отпечатък е свързано с неприятни усещания, поради което в Dentaprime City отпечатъци се взимат единствено дигитално, с помощта на интраорален скенер TRIOS на фирма 3shape. Въз основа на данните от скенера се получава триизмерно компютърно изображение. На компютър зъботехникът оформя модела на зъбната конструкция, който да пасва идеално на конкретния случай. Отпада нуждата от традиционно снемане на отпечатък, тъй като чрез камерата се създават дигитални снимки, които компютърът преработва в 3D-изображения. На последен етап от процедурата моделажът се изпраща до фреза, която моделира конструкцията от масивен циркониев блок на немската фирма DEGOS Dental.

Гаранция за циркониеви коронки

Комбинацията между висококачествен циркониев оксид и последен клас технологии гарантира прецизност и перфектни резултати от естетическа и функционална гледна точка и ни позволява да предоставим на пациентите 12 години писмена гаранция.

Циркониева коронка Варна цена

Зъбният мост е най-често срещаното решение за възстановяване на липсващ зъб или зъби. Мостът представлява неснемаема фиксирана конструкция, която се състои от две коронки от двете страни на липсващия зъб и мостово тяло между тях. Ако липсващите зъби са повече от един, кострукцията може да е и 4 и дори 5-членна.

В клиника Дентапрайм Сити се изработват зъбни мостове от висококачествен циркониев оксид (цирконий) с керамично покритие. Това се случва в собствена високотехнологична зъботехническа лаборатория с помощта на модерната CAD/CAM технология Tizian Cut 5 smart на немската фирма Schütz Dental. По тези причини, можем да предложим изключително конкурентна цена – 444 лв. за тричленна конструкция, както и съвсем кратък срок за изработка – 5 работни дни.

Основните предимства на мостовото тяло, поставено в Дентапрайм Сити са следните:

Как протича самата процедура по производство на конструкциите?

Първата стъпка е сваляне на отпечатък на челюстта. Тази процедура в клиники Дентапрайм Сити е дигитална с цел минимизиране на неприятните усещания у пациентите. Използваме интраорален скенер TRIOS на фирма 3shape. Резултатът от снемането на дигитални отпечатъци е триизмерно компютърно изображение, на чиято база зъботехникът оформя модела на мостовата конструкция, така че да пасне идеално на мястото си. Следва изпращане на така създадения модел до фреза, която моделира конструкцията от масивен циркониев блок.

Гаранция за цирокониеви мостове

Доказаните качества на циркония като материал в комбинация с използваните технологични иновации при изработката и дългогодишния ни опит, ни позволяват да предложим по-дълълг гаранционен срок от всякога – цели 12 години! Всяка циркониева конструкция, произведена в Дентапрайм Сити идва с 12-годишна писмена гаранция.

Инлеите се изработват от цирконий в лабораторията на дентална клиника Dentaprime по отпечатък. Те са подходящо решение за възстановяване на малки и средни дефекти, при условие, че зъбният емайл все още е в добро състояние.

Инлеите, поставяни в Dentaprime City, гарантират както сигурна захапка и издръжливост, така и перфектна естетика и биопоносимост.

Как протича процедурата по поставяне на инлеи?

Инлеите се изработват извън устата на пациента с помощта на най-съвременни технологии. След препарация зъбът се сканира чрез интраорален скенер 3Shape за създаване на триизмерно компютърно изображение на зъба и на кавитета. В последствие това изображение служи като модел за компютърна изработка. Преди поставянето им, инлеите биват финално изпилявани от зъботехниците за постигане на точност до няколко десети от милиметъра. Като последна стъпка, те се залепят от зъболекаря с цимент, който се втвърдява с излагането на синя светлина.

Цените за поставяне на инлеи от цирконий в Dentaprime City са 129-149 лева в зависимост от броя повърхности.

Искрящо белите зъби са мечта, която лесно може да бъде сбъдната с поставянето на фасети.

Какво преставляват циркониевите фасети

Фасетите представляват тънки циркониеви пластинки с дебелина от 0.3 до 1 мм, които покриват предната част на зъба. Основното им приложение е за коригиране на естетически несъвършенства на зъбите при максимално щадящо действие (подготовката за поставяне на фасети налага минимално отнемане на здрава зъбна тъкан). Идеално решение са при промяна в цвета, леки изкривявания и ерозия на зъбите.

Съществуват три основни вида фасети – циркониеви, пластмасови и фасети без препарация. Както подсказва името им, фасетите без препарация се поставят, без да е нужно предварително изпиляване. Поради тази причина обаче, те често изглеждат неестествено. Пластмасовите фасети са по-лесно чупливи и съществува риск от промяна на цвета им. Затова в Dentaprime City се поставят само фасети от цирконий, които изискват минимално изпиляване на зъбния емайл с около половин милиметър с цел сигурно прикрепяне. Техният цвят може да бъде безупречно напаснат към цвета на останалите зъби.

Каква е цената за циркониеви фасети

Цената на една фасета е 249 лева. В повечето случаи осем фасети са достатъчни за перфектно изглеждащи предни зъби. В зависимост от естетическите потребности на пациента, броят им може да варира от една до десет.

Трансформация с циркониеви фасети:


Не можете да намерите време за професионално избелване на зъбите? Или просто търсите начин да поддържате ефекта от избелването по-дълго? В Dentaprime City можете да получите шини за домашно избелване на преференциална цена от 130 лв. (реална цена на пакета: 146 лв.)!

 

Цената включва:
– Две индивидуално изработени шини за горна и долна челюст;
– Три шприци с гел за избелване – достатъчно количество за 7-дневен курс.

Каква е процедурата?
1. Снемане на дигитален отпечатък (след предварително записване на час – изпратете запитване тук).
2. Изработване на шините по индивидуален модел в лабораторията на клиника Swiss Dentaprime.
3. Получаване на шините и шприците в рамките на три дни.

Препоръки за използване:
– Винаги измивайте зъбите си преди и след поставяне на шините.
– Нанасяйте по една малка капка от гела в шините за всеки зъб във фронталната част.
– За да постигнете желаните резултати, използвайте шините по 90 минути вечер в продължение на една седмица.