Регулярните профилактични стоматологични прегледи са изключително важни за поддържане на доброто състояние на зъбите и венците. Благодарение на тях се установяват и предотвратяват широк спектър дентални проблеми. Ето защо е препоръчително те да се извършват на всеки 6 месеца.

Обстойният стоматологичен преглед в Dentaprime City е на цена 20 лева и включва:

 

Един от главните приоритети на клиники Дентапрайм Сити е грижата за денталното здраве на децата. Нашият екип се стреми към изграждане на навик и поддържане на оралното им здраве от възможно най-ранна възраст до юношество.

Опитът ни е показъл, че за постигане оптимално орално здраве на децата незаменима роля имат и родителите. Именно за това, специалистите в нашата клиника ги информират за значението на домашните оралнохигиенни навици, редовните дентални прегледи и здравословното хранене.

Превантивната грижа за зъбите започва с поникването на първото зъбче и тъй като доверието е в основата на успешното лечение, ние даваме най-доброто от себе си децата да се чувстват добре в нашите ръце. Целим да направим посещенията на най-малките ни пациенти приятни и интересни, като първата среща най-често е запазена за запознаване с лекаря и с необичайната обстановка. Най-често тя протича във вид на игра, за да е забавно и за самите деца. По този начин искаме да спечелим доверието на децата и да ги насърчим да се грижат с внимание за зъбите си.

В дентални клиники Дентапрайм Сити разполагаме със средства и техника, които дават възможност на нашите висококвалифицирани кадри, в  лицето на д-р Диянова и д-р Сейфетин, да се грижат за оралното здраве и красивата усмивка на всички наши любими малки пациенти.

Какво предлагаме?

 

Добре е първото посещение при детски зъболекар да е след появата на първите млечни зъбки или след навършването на 1 годинка. Следващите профилактични прегледи се правят на всеки 6 месеца. Повод за преглед е преди всичко ПРЕВЕНЦИЯТА и профилактиката.първата визита на детето не трябва да в по спешност! Най-важното –никога не се изчаква проблемът да се реши от само себе си. Понякога незначителна на пръв поглед промяна в зъба или венеца може да е нещо доста по-сериозно, което само специалист може да диагностицира. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-бързо и по-леко ще се получи желаният резултат. Повод  незабавно да се заведе детето на зъболекар е всяко едно от следните явления:

 

– Зъбна болка;

– Петна по зъбите – бели, жълти, кафяви, черни. Формиране на плътен налеп и зъбен камък;

– Травма на зъб;

– Неприятен дъх;

– Чувствителни зъби;

– Аномалия на захапката;

– Постоянно дишане през устата;

– Възпаление на венеца или на оралната лигавица, кървене;

– Скупчване на зъби и растеж в неправилна посока;

– Диастема (разстояние между предните зъби).

– Късен пробив , забавяне на смяната на временните зъби
Не трябва да се забравя, че профилактика и превенцията трябва да са поводи за най-честите посещения , а не болката!

 

 

 

 

Показания за рентгенови изследвания има при:

– При диагностика на различни заболявания на твърдите зъбни тъкани 

– Умъртвяване на млечни зъби
– Ендодонтско (канално ) лечение постоянни детски зъби

– След травма

– Аномалии в броя и формата на зъбите при някой член на семейството

– Работа върху зъби с обширни кариозни дефекти

– Множествен кариес 

– Оток или подуване

– Признак за лицева травма

– Зъбна подвижност

– Лицева асиметрия

– Повишена зъбна чувствителност

– Необичаен зъбен пробив

– Необичайна минерализация, оцветяване или морфология на зъбите

Панорамната снимка, на която се виждат всички млечни зъби, зародишите на постоянните зъби, броят им, както и евентуална налична патология, е от значение за правилното планиране на комплексното лечение в детска възраст, хирургия или ортодонтско лечение.

 

Ето и какво съветва д-р Сейфетин да направите преди да запишете час за преглед на своето дете:

 

Цялостната диагностика включва:

– ЗЪБЕН СТАТУС + ИЗСЛЕДВАНИЯ (вкл. детайлен преглед на зъби и венци, изготвяне на досие, измерване на кръвно налягане и захар)
– КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ и дигитален отпечатък за 3D визуализация на челюстта и прецизно планиране на лечението
– ПЛАНИРАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО от дентален експерт с вкл. компютърна симулация на имплантацията
– ОФЕРТА + КОНСУЛТАЦИЯ с дентален експерт за представяне на опциите за лечение, пълно разбиране на плана и отговор на въпроси

Дори най-старателното поддържане на оралната хигиена в домашни условия не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина. Затова е препоръчително да се извършват профилактични прегледи на всеки 6 до 12 месеца и при установена необходимост да се осъществи професионално почистване на зъбен камък. То спомага за постигане на оптимална устна хигиена и за по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите.

Какво включва почистването на зъбен камък

В Dentaprime City процедурата се извършва с помощта на SONICflex апарат, създаден от лидера в стоматологията фирма KaVo. Вибрациите на апарата и образуваните микробалончета разрушават натрупания зъбен камък. Чрез този метод се почистват много добре подвенечните пространства, които обикновено остават недостижими за обикновените ръчни скалери.

След почистването със SONICflex, следва прецизно полиране със специални полир пасти на фирма Ivoclar Vivadent, което възвръща естествения блясък на зъбите.

sonicflex spitzenbrett

Цена за почистване на зъбен камък

Цената на почистване на зъбен камък в Dentaprime City е 139 лева – общо за горна и долна челюст. При наличие на интензивни оцветявания, е препоръчително допълнително почистване на зъбите с AIR-FLOW – иновативна разработка на швейцарския производител EMS. Почистването се извършва посредством тънък прахообразен сноп от сгъстен въздух, вода и сол, който не само почиства плаката и полира зъбите, но и успешно отстранява оцветявания по повърхността им, предизвикани най-често от тютюнопушене или консумация на оцветяващи храни и напитки. Допълнителното почистване на зъбите с AIR-FLOW е на цена 30 лева.

В съвременната стоматология фотополимерна пломба (обтурация) е най-популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност.

Какво представлява фотополимерът? Фотополимерът е материал, който позволява на зъболекаря да постигне естествена форма на зъба, отлична функционалност и механична здравина. Изложен на светлината на специална фотополимерна лампа, той променя структурните си свойства и се втвърдява.

В зависимост от конкретния случай, Вие като пациент може да имате нужда от обтурация (пломба) с една, две, три или повече повърхности. Съответно в Dentaprime City цената на фотополимерна пломба с една повърхност е 79 лева, с две – 65 лева, с три или повече – 149 лева.

В Dentaprime City за поставянето на фотополимерни пломби (обтурации) се използват последно поколение фотокомпозити Filtek™ Ultimate на световно утвърдения немски производител 3M ESPE. Този нанохибриден възстановителен материал се отличава с ненадмината натурална естетика, дължащата се на подобрената му флуоресцентност, отлична гладкост и широка гама от цветове. Уникалната нанофилна технология гарантира по-добро запазване на полирната повърхност в сравнение с микрофилните композити, по-добра износоустойчивост и изключителна здравина във фронталните и дисталните участъци.
filtek ultimate


Милиони хора страдат от оцветяване на зъбите в различна степен. Дори при тези, които старателно поддържат устната си хигиена и не пропускат профилактични стоматологични прегледи, съществува риск храната и други фактори от околната среда и начина на живот да подействат отрицателно върху естествения цвят и блясък на зъбите. Тук на помощ идва клиничното избелване на зъби.

Какво включва процедурата по избелване на зъби

Процедурата включва поставяне на гингивална бариера и избелващ гел върху зъбите, след което за ускоряване на процеса се използва светлина с различен спектър. В Dentaprime City за целта се прилага революционната система BEYOND™ Polus, използваща комбинация от халоген и LED светлина. Системата е по-безопасна в сравнение с традиционните избелващи процедури, защото използва лъч от високоинтензивна студена синя светлина, избелваща зъбите без странични ефекти.

Избелващите агенти в гела на същия производител са максимално ефективни и щадящи към структурата на зъба, тъй като само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Гелът съдържа специални ингредиенти, редуциращи риска от висока сензитивност. Ефектът от процедурата е строго индивидуален за всеки пациент и зависи от фактори като изходен цвят на зъбите, вид на оцветяването, възраст. Обикновено зъбите се избелват с 3-4 тона още с първата процедура. Дълготрайността на ефекта от избелване също е субективна величина и зависи от множество фактори, сред които: консумация на оцветяващи храни и напитки (кафе, червено вино), тютюнопушене, хигиенни и хранителни навици.

машина за избелване на зъби във Варна

Цена за избелване на зъби във Варна

 

В Dentaprime City цената на процедурата по избелване е 199 лева. Препоръчително е преди това да се почистят зъбите и междузъбните пространства, като тази услуга се таксува индивидуално.

Писалка за домашно избелване на зъби на цена от 30 лева
При нас можете да закупите и писалка за домашно избелване Yotuel (на цена 30 лева) – иновативен, лесно преносим продукт, който ще се погрижи за блестящата белота на Вашата усмивка, където и да сте. Само нанесете малко количество от гела върху зъбите и го оставете да подейства, без да изплаквате. Yotuel писалка съдържа калиев флуорид, ксилитол и неутрално pH, които избелват зъбите и едновременно с това освежават дъха с приятен ментов аромат. Ефектът е моментален и е налице дори в междузъбните пространства.


Не можете да намерите време за професионално избелване на зъбите? Или просто търсите начин да поддържате ефекта от избелването по-дълго? В Dentaprime City можете да получите шини за домашно избелване на преференциална цена от 98 лв. (реална цена на пакета: 146 лв.)!

 

Цената включва:
– Две индивидуално изработени шини за горна и долна челюст;
– Един шприц с гел за избелване.

Каква е процедурата?
1. Снемане на дигитален отпечатък (след предварително записване на час – изпратете запитване тук).
2. Изработване на шините по индивидуален модел в лабораторията на клиника Swiss Dentaprime.
3. Получаване на шините и шприците в рамките на три дни.

Препоръки за използване:
– Винаги измивайте зъбите си преди и след поставяне на шините.
– Нанасяйте по една малка капка от гела в шините за всеки зъб във фронталната част.
– За да постигнете желаните резултати, използвайте шините по 90 минути вечер в продължение на една седмица.

Какво е бондинг?
Бондинг е процедура, която възстановява отчупени, счупени режещи ръбове, пукнатини, промяна на формата, промяна на цвета и други недостатъци по зъбите. При извършването й към твърдите зъбни структури се добавя фотополимер, който се фиксира само чрез “залепяне” (бонд – лепило), без да има механични или други ретенции, които да се налага да задържат материала допълнително. 

В най-честите случаи бондингът се използва при възстановяване на фронтални зъби, но е подходящо решение и за други дентални проблеми, а именно:

Какво включва процедурата по възстановяване с бондинг?
Бондингът е подход на лечение при пациенти, които не се нуждаят от сериозна промяна в цвета или формата на усмивката си. Подходяща е и за млади пациенти, тъй като процедурата е изключително минимално инвазивна – в повечето случаи се налага единствено леко награпяване на повърхността на естествения зъб. Задължителна стъпка преди започване на работа е поставянето на кофердам. Това е тънко силиконово платно, изолиращо зъбите от влагата и бактериите в устата. Така връзката между композита и естествения зъб става наистина силна и дълготрайна.

Съвременните фотополимери, които се използват, за изграждането на зъба са с подобрена здравина и коефициент на пречупване на светлината, съвсем близък до този на естествения емайл. Често пъти, за  постигане на желания резултат, се налага съчетаване на фотополимери с няколко различни цвята, тъй като вниманието върху всеки детайл е от голямо значение за финалния резултат от бондинга. Цялата процедура може да бъде извършена с едно посещение при стоматолог, така че пациентът си тръгва с красива усмивка още на същия ден.Тайната на дълготрайната красота на постигнатия резултат се крие в перфектното полиране на възстановяванията след процедурата. 
Профилактика или какви специални грижи е препоръчително да полагате за удължаване издръжливостта на материала:

При евентуално оцветяване на фотополимера във времето или заради неспазване на препоръките за неговата поддръжка, се извършва повторно полиране, което да върне блясъка на зъба. 

 

Фасети или бондинг?

Изборът между направа на фасети и бондинг зависи от текущото състояние на зъбите на пациента, желания ефект и личните му убеждения. Най-добрият съвет обаче можете да получите от стоматолог, който предвид опита си, ще успее да ви разясни какво можете да очаквате при всяка една от двете техники. Така ще успеете да изберете подходящата за вас без да губите дълго време в очакване на холивудската си усмивка. 

Бондингът е по-евтин от фасетите, но за разлика от тях и „животът“ му е по-кратък. Това се дължи на фактът, че фотополимерният материал е по „мек“ от естествения емайл и с времето се изтрива. Точно това му качество, обаче, е и една от основните му положителни страни. Когато при функция (хранене) се срещат естествен зъб и изграждане с композит, композитът с времето се изтрива, а зъбния емайл не. Това го прави материал, който предпазва естествените зъби. Друго предимство на бондинга е щадящата обработка на зъба по време на направата му. За разлика от фасетите и короните, при бондингът не се налага пилене на най-горния слой на зъбите, което запазва емайла и дори след отстраняване на материала, зъбите продължават да бъдат здрави и устойчиви. Бондингът може да се извърши в рамките на едно посещение при стоматолог, тъй като за разлика от фасетите, при него не се налага лабораторна работа. В резултат, цената на бондингът спрямо фасетите е значително по-ниска. Средно бондинга издържа 8-10 години, но за разлика от фасетите се нуждае от поддръжка. На всеки от 4 до 8 месеца въстановяванията трябва да бъдат професионално полирани, за да запазят високите си естетични свойства във времето. Веднъж поставени, фасетите не могат да се премахнат, докато при бондинга процесът е обратим.

 

Разглеждайки в цялост бондинг метода, можем да кажем, че той е един съвременен успешен и с многобройни предимства метод. Съвместим е отлично дори с холистичната дентална медицина като предстои да се развива и употребява в бъдеще, особено от хората, за които лечението с максимално щадящи средства и възможно най-близо до естественото, е приоритет.

 

Ценови аспект

 

Тъй като бондингът е процедура, с възможност за възстановяване на широк спектър дентални несъвършенства, то цена за вашия конкретен случай може да бъде дадена едва след проведена консултация при наш стоматолог.