Регулярните профилактични стоматологични прегледи са изключително важни за поддържане на доброто състояние на зъбите и венците. Благодарение на тях се установяват и предотвратяват широк спектър дентални проблеми. Ето защо е препоръчително те да се извършват на всеки 6 месеца.

Обстойният стоматологичен преглед в Dentaprime City е на цена 20 лева и включва:

 

Как изглежда усмивката е важно, но е важно и как функционира. Денталните импланти дават възможност за възстановяване с коронки и мостове там, където липсват зъбни корени. Те се имплантират в костта, на мястото на загубения зъбен корен. След надстройването на зъбните импланти и тяхното включване в конструкция, се получава изключително ефективно възстановяване на функционалното единство „корен – коронка“.
При загуба на един или няколко зъба, прилежащата им кост вече не изпълнява функцията си по предназначение. Като резултат тази част от челюстта започва да губи костна маса, костта атрофира и се резорбира. След време тази костна резорбция се разпространява, като потенциално може да причини загуба на съседни зъби. Тук се откроява и предимството на зъбните импланти. Те запазват функцията на костта като зъбодържащ апарат. Съответно се образува директното взаимодействие имплант-кост. 
Зъбните импланти за изработени от биосъвместим титан, който се свързва с костната тъкан, осигурявайки естествена и стабилна основа за изграждане на красива и здрава усмивка. Имплантите са решение за единични възстановявания, за мостово изграждане, както и за тотално обеззъбяване.


Какво и за кого са зъбните импланти?

Денталната имплантология е съвременният метод за възстановяване на частична или пълна загуба на съзъбието. Благодарение на нея пациентът може да предпази съседните си зъби от изпиляване и обличане в корони. Лечението със зъбни импланти може да се приложи при единична, множествена или пълна загуба на зъбите. Като общи условия:
– пациентът трябва да има навършени 18 години
, тъй като тогава e напълно завършено развитие на костната му система
– извършване на пред-имплантологична подготовка, включваща излекуване на всички видове заболявания на зъбите и венците за да се осигури здраво работно поле 


Структура на зъбния имплант
Зъбните импланти имат много опростена структура, която ги прави изключително здрави, надеждни и лесни за поддръжка. Състоят от две основни части:
интраосален имплант – подвенечна част, която се поставя в челюстната кост и замества корена на зъба
супраструктура – надвенечна надстройка или т.н. абатмънт, върху който се поставя короната.

Подвенечната винтова част винаги е изработена от титаниева сплав Ti–6Al–4V или т.нар титанова сплав клас 5. Това е изключително биологично съвместим материал, при който “отхвърлянето” от организма като чуждо тяло е почти невъзможно. Титаниеви имплантни системи, използвани в кабинетите на Dentaprime City са преминали през изключително сериозни тестове за качество, подобрения в дизайна и иновациите. Те могат да издържат 20 години и повече, поради което процедурите ни за дентална имплантация имат успеваемост над 98%.

Как протича лечението при поставянето на зъбни импланти в Dentaprime City?
Лечението със зъбни импланти в клиники Dentaprime City протича в няколко етапа:

Първичен преглед
Първичният преглед включва свалянe на зъбен статус на пациента, както и уточняване на общото му здравословно състояние. Добре е пациентът да разполага с актуална панорамна снимка, която служи за анализ и планиране на санация на цялостното  съзъбие на пациента. При липса на такава, същата може да му бъде направена на място, в наш кабинет. 
Следва пълна санация на оралната кухина, включваща отстраняване на зъбен камък, екстракция на зъби и стари протетични конструкции, които може да са огнища на възпаление.
Диагностичен етап – тази стъпка е необходима, за да се осъществи прецизно планиране при поставянето на импланти.
Провеждат се детайлни образни изследвания – CBCT (Cone beam computed tomography) в превод – Конично лъчев компютърен томограф. Полученият триизмерен дигитален образ от него дава възможност за оценка за наличната кост, прилежащите анатомични структури, точното местоположение на импланта в челюстта и необходимия размер на импланта – дължина  и ширина.
Съвременните компютърни програми дават възможност виртуално да се позиционира импланта в челюстната кост.

Хирургичен етап – поставяне на имплант
Провежда се в операционна зала, в стерилни условия под местна анестезия, понякога/по желание на пациента – със седация. При необходимост по време на интервенцията, освен едномоментното поставяне на имплант, се извършват допълнителни хирургични манипулации като вадене на зъб, повдигане на пода на максиларния синус, костна аугментация и др.
Хирургичният етап е най-отговорният и сложен от медицинска гледна точка етап, изискващ висока квалификация, опит и умения от страна на хирурга.

Втори хирургичен етап – разкриване на имплант
При втората хирургична фаза оперативната интервенция е минимална. Извършва се под местна анестезия и представлява отстраняване на покривния винт на импланта и заместването му с гингивоформер. Венечните тъкани зарастват и се оформят около него. Необходимо е да минат 1-2 седмици преди вземането на отпечатък.

Протетичен етап – протезиране върху имплант
През този етап се взима отпечатък на съзъбието. В зъботехническата лаборатория се изготвят протетични конструкции (коронка, мост, снемаема протеза) от материал според желанието и възможностите на пациента – металокерамика, цирконий, титаний покрит с керамика. Нашите конструкции са основно винтово задържани за имплантите.


Това е златен стандарт в света по отношение на протезирането върху дентални импланти.


Накратко, денталните импланти решават не само естетични проблеми, но и функционални. Когато имате нарушенo или пълна загуба на съзъбието, насладата от хубавата храна може да се превърне в неприятно усещане, а усмивката става рядко явление от притеснение. Затова, не отлагайте – запишете час за консултация с нашите специалисти по дентална имплантология още сега на
0899 481 111 или попълвайки онлайн формата ни тук, на нашия сайт.

Цялостната диагностика включва:

– ЗЪБЕН СТАТУС + ИЗСЛЕДВАНИЯ (вкл. детайлен преглед на зъби и венци, изготвяне на досие, измерване на кръвно налягане и захар)
– КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ и дигитален отпечатък за 3D визуализация на челюстта и прецизно планиране на лечението
– ПЛАНИРАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО от дентален експерт с вкл. компютърна симулация на имплантацията
– ОФЕРТА + КОНСУЛТАЦИЯ с дентален експерт за представяне на опциите за лечение, пълно разбиране на плана и отговор на въпроси

 

Дори най-старателното поддържане на оралната хигиена в домашни условия не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина. Затова е препоръчително да се извършват профилактични прегледи на всеки 6 до 12 месеца и при установена необходимост да се осъществи професионално почистване на зъбен камък. То спомага за постигане на оптимална устна хигиена и за по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите.

Какво включва почистването на зъбен камък

В Dentaprime City процедурата се извършва с помощта на SONICflex апарат, създаден от лидера в стоматологията фирма KaVo. Вибрациите на апарата и образуваните микробалончета разрушават натрупания зъбен камък. Чрез този метод се почистват много добре подвенечните пространства, които обикновено остават недостижими за обикновените ръчни скалери.

След почистването със SONICflex, следва прецизно полиране със специални полир пасти на фирма Ivoclar Vivadent, което възвръща естествения блясък на зъбите.

sonicflex spitzenbrett

Цена за почистване на зъбен камък

Цената на почистване на зъбен камък в Dentaprime City е 139 лева – общо за горна и долна челюст. При наличие на интензивни оцветявания, е препоръчително допълнително почистване на зъбите с AIR-FLOW – иновативна разработка на швейцарския производител EMS. Почистването се извършва посредством тънък прахообразен сноп от сгъстен въздух, вода и сол, който не само почиства плаката и полира зъбите, но и успешно отстранява оцветявания по повърхността им, предизвикани най-често от тютюнопушене или консумация на оцветяващи храни и напитки. Допълнителното почистване на зъбите с AIR-FLOW е на цена 30 лева.

В съвременната стоматология фотополимерна пломба (обтурация) е най-популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност.

Какво представлява фотополимерът? Фотополимерът е материал, който позволява на зъболекаря да постигне естествена форма на зъба, отлична функционалност и механична здравина. Изложен на светлината на специална фотополимерна лампа, той променя структурните си свойства и се втвърдява.

В зависимост от конкретния случай, Вие като пациент може да имате нужда от обтурация (пломба) с една, две, три или повече повърхности. Съответно в Dentaprime City цената на фотополимерна пломба с една повърхност е 79 лева, с две – 65 лева, с три или повече – 149 лева.

В Dentaprime City за поставянето на фотополимерни пломби (обтурации) се използват последно поколение фотокомпозити Filtek™ Ultimate на световно утвърдения немски производител 3M ESPE. Този нанохибриден възстановителен материал се отличава с ненадмината натурална естетика, дължащата се на подобрената му флуоресцентност, отлична гладкост и широка гама от цветове. Уникалната нанофилна технология гарантира по-добро запазване на полирната повърхност в сравнение с микрофилните композити, по-добра износоустойчивост и изключителна здравина във фронталните и дисталните участъци.
filtek ultimate


Милиони хора страдат от оцветяване на зъбите в различна степен. Дори при тези, които старателно поддържат устната си хигиена и не пропускат профилактични стоматологични прегледи, съществува риск храната и други фактори от околната среда и начина на живот да подействат отрицателно върху естествения цвят и блясък на зъбите. Тук на помощ идва клиничното избелване на зъби.

Какво включва процедурата по избелване на зъби

Процедурата включва поставяне на гингивална бариера и избелващ гел върху зъбите, след което за ускоряване на процеса се използва светлина с различен спектър. В Dentaprime City за целта се прилага революционната система BEYOND™ Polus, използваща комбинация от халоген и LED светлина. Системата е по-безопасна в сравнение с традиционните избелващи процедури, защото използва лъч от високоинтензивна студена синя светлина, избелваща зъбите без странични ефекти.

Избелващите агенти в гела на същия производител са максимално ефективни и щадящи към структурата на зъба, тъй като само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Гелът съдържа специални ингредиенти, редуциращи риска от висока сензитивност. Ефектът от процедурата е строго индивидуален за всеки пациент и зависи от фактори като изходен цвят на зъбите, вид на оцветяването, възраст. Обикновено зъбите се избелват с 3-4 тона още с първата процедура. Дълготрайността на ефекта от избелване също е субективна величина и зависи от множество фактори, сред които: консумация на оцветяващи храни и напитки (кафе, червено вино), тютюнопушене, хигиенни и хранителни навици.

машина за избелване на зъби във Варна

Цена за избелване на зъби във Варна

 

В Dentaprime City цената на процедурата по избелване е 199 лева. Препоръчително е преди това да се почистят зъбите и междузъбните пространства, като тази услуга се таксува индивидуално.

Писалка за домашно избелване на зъби на цена от 30 лева
При нас можете да закупите и писалка за домашно избелване Yotuel (на цена 30 лева) – иновативен, лесно преносим продукт, който ще се погрижи за блестящата белота на Вашата усмивка, където и да сте. Само нанесете малко количество от гела върху зъбите и го оставете да подейства, без да изплаквате. Yotuel писалка съдържа калиев флуорид, ксилитол и неутрално pH, които избелват зъбите и едновременно с това освежават дъха с приятен ментов аромат. Ефектът е моментален и е налице дори в междузъбните пространства.


Не можете да намерите време за професионално избелване на зъбите? Или просто търсите начин да поддържате ефекта от избелването по-дълго? В Dentaprime City можете да получите шини за домашно избелване на преференциална цена от 98 лв. (реална цена на пакета: 146 лв.)!

 

Цената включва:
– Две индивидуално изработени шини за горна и долна челюст;
– Един шприц с гел за избелване.

Каква е процедурата?
1. Снемане на дигитален отпечатък (след предварително записване на час – изпратете запитване тук).
2. Изработване на шините по индивидуален модел в лабораторията на клиника Swiss Dentaprime.
3. Получаване на шините и шприците в рамките на три дни.

Препоръки за използване:
– Винаги измивайте зъбите си преди и след поставяне на шините.
– Нанасяйте по една малка капка от гела в шините за всеки зъб във фронталната част.
– За да постигнете желаните резултати, използвайте шините по 90 минути вечер в продължение на една седмица.

Какво е бондинг?


Бондинг е процедура, която възстановява отчупени, счупени режещи ръбове, пукнатини, промяна на формата, промяна на цвета и други недостатъци по зъбите. При извършването й към твърдите зъбни структури се добавя фотополимер, който се фиксира само чрез “залепяне” (бонд – лепило), без да има механични или други ретенции, които да се налага да задържат материала допълнително. 

 

В най-честите случаи бондингът се използва при възстановяване на фронтални зъби, но е подходящо решение и за други дентални проблеми, а именно:

Какво включва процедурата по възстановяване с бондинг?
Бондингът е подход на лечение при пациенти, които не се нуждаят от сериозна промяна в цвета или формата на усмивката си. Подходяща е и за млади пациенти, тъй като процедурата е изключително минимално инвазивна – в повечето случаи се налага единствено леко награпяване на повърхността на естествения зъб. Задължителна стъпка преди започване на работа е поставянето на кофердам. Това е тънко силиконово платно, изолиращо зъбите от влагата и бактериите в устата. Така връзката между композита и естествения зъб става наистина силна и дълготрайна.

Съвременните фотополимери, които се използват, за изграждането на зъба са с подобрена здравина и коефициент на пречупване на светлината, съвсем близък до този на естествения емайл. Често пъти, за  постигане на желания резултат, се налага съчетаване на фотополимери с няколко различни цвята, тъй като вниманието върху всеки детайл е от голямо значение за финалния резултат от бондинга. Цялата процедура може да бъде извършена с едно посещение при стоматолог, така че пациентът си тръгва с красива усмивка още на същия ден.Тайната на дълготрайната красота на постигнатия резултат се крие в перфектното полиране на възстановяванията след процедурата. 
Профилактика или какви специални грижи е препоръчително да полагате за удължаване издръжливостта на материала:

При евентуално оцветяване на фотополимера във времето или заради неспазване на препоръките за неговата поддръжка, се извършва повторно полиране, което да върне блясъка на зъба. 

 

Фасети или бондинг?

Изборът между направа на фасети и бондинг зависи от текущото състояние на зъбите на пациента, желания ефект и личните му убеждения. Най-добрият съвет обаче можете да получите от стоматолог, който предвид опита си, ще успее да ви разясни какво можете да очаквате при всяка една от двете техники. Така ще успеете да изберете подходящата за вас без да губите дълго време в очакване на холивудската си усмивка. 

Бондингът е по-евтин от фасетите, но за разлика от тях и „животът“ му е по-кратък. Това се дължи на фактът, че фотополимерният материал е по „мек“ от естествения емайл и с времето се изтрива. Точно това му качество, обаче, е и една от основните му положителни страни. Когато при функция (хранене) се срещат естествен зъб и изграждане с композит, композитът с времето се изтрива, а зъбния емайл не. Това го прави материал, който предпазва естествените зъби. Друго предимство на бондинга е щадящата обработка на зъба по време на направата му. За разлика от фасетите и короните, при бондингът не се налага пилене на най-горния слой на зъбите, което запазва емайла и дори след отстраняване на материала, зъбите продължават да бъдат здрави и устойчиви. Бондингът може да се извърши в рамките на едно посещение при стоматолог, тъй като за разлика от фасетите, при него не се налага лабораторна работа. В резултат, цената на бондингът спрямо фасетите е значително по-ниска. Средно бондинга издържа 8-10 години, но за разлика от фасетите се нуждае от поддръжка. На всеки от 4 до 8 месеца въстановяванията трябва да бъдат професионално полирани, за да запазят високите си естетични свойства във времето. Веднъж поставени, фасетите не могат да се премахнат, докато при бондинга процесът е обратим.

 

Разглеждайки в цялост бондинг метода, можем да кажем, че той е един съвременен успешен и с многобройни предимства метод. Съвместим е отлично дори с холистичната дентална медицина като предстои да се развива и употребява в бъдеще, особено от хората, за които лечението с максимално щадящи средства и възможно най-близо до естественото, е приоритет.

 

Ценови аспект

 

Тъй като бондингът е процедура, с възможност за възстановяване на широк спектър дентални несъвършенства, то цена за вашия конкретен случай може да бъде дадена едва след проведена консултация при наш стоматолог.