Пакет “Профилактика”: почистване, флуоридиране, десензитиране

79 лв. (130 лв.)

Правилната редовна профилактика е от жизненоважно значение за доброто здраве на зъбите и венците. Колкото и старателно да се извършва, домашната грижа за оралната хигиена не винаги успява да обхване всички пространства в устната кухина, което води до поява на редица дентални проблеми. Dentaprime City подкрепя профилактиката и навременните действия. Те не само предотвратяват появата на по-сериозни проблеми, но и спестяват разходи. Водени от тази идея, предлагаме за Вас нов профилактичен пакет от услуги, който включва:

 

✓ Професионално ултразвуково почистване на зъбен камък – за оптимална устна хигиена и по-дълго запазване здравето на венците и зъбите. Повече за процедурата

✓ Флуоридиране на зъбите – за укрепване структурата на зъбите и предотвратяване появата на кариеси. Флуорът е минерал, който естествено бива приеман с повечето пасти за зъби, с питейната вода, както и с някои хранителни продукти. Често бива определян като „природен боец на кариесите“. И то не без причина. Ценният минерал спомага предотвратяването на кариеси при деца и възрастни, правейки външната повърхност на зъбите (емайла) по-устойчива на киселинните атаки, причиняващи появата на кариеси. Флуорът има способността и да реминерализира вече увредена зъбна повърхност, когато се приложи в съвсем ранен етап от развитието на кариеса.

✓ Десензитиранеза намаляване чувствителността на зъбите, за третиране на шиечни зони и коронкови граници. Прилагането на т.нар. десензитайзър е препоръчително при състояние на хиперсензитивност на дентина (основната зъбна маса). Висока чувствителност често е налице и при границата между зъбните корони и венците; може да се появи след почистване на зъбен камък и/или избелване или при оголени шийки на зъбите (рецесия). Използваният в Dentaprime City десензитайзър Admira Protect на немския производител VOCO редуцира значително тази чувствителност чрез специална нано-филтърна технология.