Прозрачни алайнери

от 690 лв. (990 лв.)

Опция за разсрочено плащане в партньорство с  

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ

 

Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Те неусетно подравняват зъбите Ви, генерирайки микродвижения на зъбите към желаната позиция. Резултатът: перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

 

 

ПРЕДИМСТВА НА ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ (ШИНИ)

 • Незабележими. Изработени от прозрачна пластмаса, незабележима от околните.
 • Снемаеми. Комфорт по време на хранене и миене на зъбите.
 • Индивидуализирани. След вземане на прецизен отпечатък на захапката.
 • Хигиенични. Лесно почистване, безкомпромисна устна хигиена.
 • Комфортни. Без метални винтове и кукички.
 • За всяка възраст. Няма възрастови ограничения за лечение с прозрачни алайнери.

 

 

ЦЕНА ЗА ПРОЗРАЧНИ АЛАЙНЕРИ

 

Цена на прозрачни алайнери (шини) във Варна, алтернатива на брекетиЦената за лечение на една челюст с прозрачни алайнери в Dentaprime City е от 690 лв., като в нея се включва комплект от 9 шини (3 комплекта по 3 шини). Запишете си час за преглед и първична консултация (на цена 15 лева) на тел. 0899 481 111!

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ

 

 

Как протича лечението?

 1. Лечението протича в четири лесни и краткосрочни стъпки:
  Първичен преглед и консултация - обстоен стоматологичен преглед и обсъждане пригодността за лечение.
 2. Снемане на дигитален отпечатък - Снемане на дигитален отпечатък на дъвкателния апарат с помощта на интраорален скенер като база за последващ ортодонтски анализ (цена: 69 лв.) При започване на лечение, стойността на прегледа (15 лв.) и стойността на дигиталния анализ (69 лв.) ще бъдат приспаднати от крайната цена на лечението.
 3. Детайлна втора консултация - Подробен план на лечение: брой необходими шини, продължителност и разходи. Изработка на алайнерите след съгласие.
 4. Начало на лечението - Постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене 22 часа на ден. Подмяна на шините през 1-2 седмици. След края на всяка стъпка (приблизително 1-1.5 месеца) се прави ново сканиране, т.е. пациентът трябва да посещава клиниката през 1-1.5 месеца по време на лечението си.
 5. Край на лечението - Продължителност на лечението: стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

 

За мен ли е това лечение?
Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Освен своята безспорна стойност за естетиката, алайнерите имат и важно значение за здравето на устната кухина, тъй като могат да коригират в малка степен неправилна захапка или струпване на зъби и да спомогнат за цялостно подобрение на устната хигиена. За да установите дали Вашият случай е подходящ за лечение с алайнери, заповядайте на първичен преглед и консултация в Dentaprime City! Цената на прегледа е само 15 лева. Запитване за час

 

Ще имам ли резултати с един комплект алайнери?
Алайнерите неусетно и постепенно преместват Вашите зъби до правилната позиция, упражнявайки постоянен лек натиск върху тях. В процеса на лечение ще носите най-малко три комплекта алайнери, които се сменят всяка седмица.

 

Колко време ще продължи лечението с алайнери?

before after 9 weeks
Повечето лечения траят 3-6 месеца, при по-тежки случаи – до 9 месеца. За да имате оптимални и бързи резултати, трябва да сте изцяло отдадени на лечебния процес и да следвате препоръките на Вашия дентален специалист. В идеалния случай шините трябва да се носят 22 часа на ден, т.е. да се свалят само при хранене и миене на зъбите. Препоръката е да се носят минимум 16 – 18 часа на ден.

Мога ли да се храня с тях?
Това не е необходимо. Тъй като прозрачните алайнери се свалят лесно, за вас няма никакви ограничения по отношение на храненето и консумацията на напитки. Само не забравяйте отново да сложите шините, когато приключите.

А как се почистват шините?
Добре е да почиствате алайнерите веднъж на ден с помощта на четка и паста за зъби.
 
Усеща ли се болка или дискомфорт при носенето им?
Носенето на прозрачни алайнери е лесно, удобно и безболезнено. В началото на лечението е възможно да имате странно усещане в устата за ден или два, докато свикнете да ги носите, а след това просто забравяте, че са там.
 
Каква е цената на прозрачните алайнери?
При необходимост от лечение на една челюст, пълният комплект от 9 шини е на цена 690 лв. Цената на лечението се определя в зависимост от сложността на конкретния дентален случай, определяна след първична консултация.