Прозрачни алайнери

890.00 лв. (1200 лв.)

Опция за разсрочено плащане в партньорство с  

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ

 

Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Те неусетно подравняват зъбите Ви, генерирайки микродвижения на зъбите към желаната позиция. Резултатът: перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

 

 

ПРЕДИМСТВА НА ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ (ШИНИ)

 • Незабележими. Изработени от прозрачна пластмаса, незабележима от околните.
 • Снемаеми. Комфорт по време на хранене и миене на зъбите.
 • Индивидуализирани. След вземане на прецизен отпечатък на захапката.
 • Хигиенични. Лесно почистване, безкомпромисна устна хигиена.
 • Комфортни. Без метални винтове и кукички.
 • Няма максимална възраст. Стига да сте над 16 години и/или да нямате останали млечни зъби, прозрачните алайнери са подходящи за Вас.

 

 

 

ЦЕНА ЗА ПРОЗРАЧНИ АЛАЙНЕРИ

 

Цената за лечение на една челюст с прозрачни алайнери в Dentaprime City започва от 890 лв. Запишете си час за преглед и първична консултация (на цена 20 лева) на тел. 0899 481 111!

 

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ПРОЗРАЧНИТЕ АЛАЙНЕРИ

 

 

Как протича лечението?

Лечението протича в няколко лесни и краткосрочни стъпки:

 1. Първичен преглед и консултация - обстоен стоматологичен преглед и обсъждане пригодността за лечение.
 2. Снемане на дигитален отпечатък - Снемане на дигитален отпечатък на дъвкателния апарат с помощта на интраорален скенер като база за последващ ортодонтски анализ (цена: 179 лв.) 
 3. Детайлна втора консултация - Подробен план на лечение: брой необходими шини, продължителност и разходи. Изработка на алайнерите след съгласие. Получаване на физически модели на резултата преди и след.
 4. Начало на лечението - Постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене 22 часа на ден. Подмяна на шините през 1-2 седмици. 
 5. Край на лечението - Продължителност на лечението: стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

 

За мен ли е това лечение?
Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Освен своята безспорна стойност за естетиката, алайнерите имат и важно значение за здравето на устната кухина, тъй като могат да коригират в малка степен неправилна захапка или струпване на зъби и да спомогнат за цялостно подобрение на устната хигиена. За да установите дали Вашият случай е подходящ за лечение с алайнери, заповядайте на първичен преглед и консултация в Dentaprime City или просто запишете видео като това по-долу и ни го изпратете по Viber на тел: 0899 481 111.

 

Ще имам ли резултати с един комплект алайнери?
Алайнерите неусетно и постепенно преместват Вашите зъби до правилната позиция, упражнявайки постоянен лек натиск върху тях. В процеса на лечение ще носите най-малко три комплекта алайнери, които се сменят всяка седмица. 

 

Колко време ще продължи лечението с алайнери?

before after 9 weeks
Повечето лечения траят 3-6 месеца, при по-тежки случаи – до 9 месеца. За да имате оптимални и бързи резултати, трябва да сте изцяло отдадени на лечебния процес и да следвате препоръките на Вашия дентален специалист. В идеалния случай шините трябва да се носят 22 часа на ден, т.е. да се свалят само при хранене и миене на зъбите. Препоръката е да се носят минимум 16 – 18 часа на ден.

 
Има ли разлика с алайнерите Invisalign (Инвизалайн)?
Алайнерите, предлагани от Дентапрайм Сити, са на марката Dentalign (Денталайн). Тя е българска алтернатива на популярните  американски алайнери Invisalign. По същество принципът на действие е един и същ, но поради това, че Денталайн е локален български производител, алайнерите Денталайн са много по-бюджетно решение, като разликата в цените с Invisalign е в порядъка на няколко пъти.
Усеща ли се болка или дискомфорт при носенето им?
Носенето на прозрачни алайнери е лесно, удобно и безболезнено. В началото на лечението е възможно да имате странно усещане в устата за ден или два, докато свикнете да ги носите, а след това просто забравяте, че са там.
 
А как се почистват шините?
Добре е да почиствате алайнерите веднъж на ден с помощта на четка и паста за зъби.
 
Мога ли да се храня с тях?
Това не е необходимо. Тъй като прозрачните алайнери се свалят лесно, за вас няма никакви ограничения по отношение на храненето и консумацията на напитки. Само не забравяйте отново да сложите шините, когато приключите.
 
Каква е цената на прозрачните алайнери?
При необходимост от лечение на една челюст, пълният комплект от 9 шини е на цена 890 лв. Цената на лечението се определя в зависимост от сложността на конкретния дентален случай, определяна след първична консултация.