Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Те неусетно подравняват зъбите Ви, генерирайки микродвижения на зъбите към желаната позиция. Резултатът: перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

  • Незабележими. Изработени от прозрачна пластмаса, незабележима от околните.
  • Снемаеми. Комфорт по време на хранене и миене на зъбите.
  • Индивидуализирани. След вземане на прецизен отпечатък на захапката.
  • Хигиенични. Лесно почистване, безкомпромисна устна хигиена.
  • Комфортни. Без метални винтове и кукички.
  • За всяка възраст. Няма възрастови ограничения за лечение с прозрачни алайнери.

Цената за лечение на една челюст с прозрачни алайнери в Dentaprime City е от 690 лв., като в нея се включва комплект от 9 шини. Запишете си час за безплатен преглед и първична консултация на тел. 0899 481 111!


Как протича лечението?

Лечението протича в четири лесни и краткосрочни стъпки:
1. Безплатен първичен преглед и консултация
Безплатен обстоен стоматологичен преглед и обсъждане пригодността за лечение.
2. Снемане на дигитален отпечатък
Снемане на дигитален отпечатък на дъвкателния апарат с помощта на интраорален скенер като база за последващ ортодонтски анализ (цена: 49 лв.)
3. Детайлна втора консултация
Подробен план на лечение: брой необходими шини, продължителност и разходи. Изработка на алайнерите след съгласие.
4. Начало на лечението
Постепенно и неусетно преместване на зъбите към правилната позиция. Носене 22 часа на ден. Подмяна на шините през 1-2 седмици.
5. Край на лечението
Продължителност на лечението: стандартно 3-6 месеца. Перфектно подредени зъби без следа от дискомфорт.

За мен ли е това лечение?
Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Освен своята безспорна стойност за естетиката, алайнерите имат и важно значение за здравето на устната кухина, тъй като могат да коригират неправилна захапка или струпване на зъби и да спомогнат за цялостно подобрение на устната хигиена. За да установите дали Вашият случай е подходящ за лечение с алайнери, заповядайте на безплатен първичен преглед и консултация в Dentaprime City! Запитване за час

Ще имам ли резултати с един комплект алайнери?
Алайнерите неусетно и постепенно преместват Вашите зъби до правилната позиция, упражнявайки постоянен лек натиск върху тях. В процеса на лечение ще носите най-малко три комплекта алайнери, които се сменят всяка седмица.

Колко време ще продължи лечението с алайнери?

before after 9 weeks
Повечето лечения траят 3-6 месеца, при по-тежки случаи – до 9 месеца. За да имате оптимални и бързи резултати трябва да сте изцяло отдадени на лечебния процес и да следвате препоръките на Вашия дентален специалист. В идеалния случай шините трябва да се носят 22 часа на ден, т.е. да се свалят само при хранене и миене на зъбите. Препоръката е да се носят минимум 16 – 18 часа на ден.

Мога ли да се храня с тях?
Това не е необходимо. Тъй като прозрачните алайнери се свалят лесно, за вас няма никакви ограничения по отношение на храненето и консумацията на напитки. Само не забравяйте отново да сложите шините, когато приключите.

А как се почистват шините?
Добре е да почиствате алайнерите веднъж на ден с помощта на четка и паста за зъби.

Усеща ли се болка или дискомфорт при носенето им?
Носенето на прозрачни алайнери е лесно, удобно и безболезнено. В началото на лечението е възможно да имате странно усещане в устата за ден или два, докато свикнете да ги носите, а след това просто забравяте, че са там.

Каква е цената на прозрачните алайнери?
При необходимост от лечение на една челюст, пълният комплект от 9 шини е на цена 690 лв. Цената на лечението се определя в зависимост от сложността на конкретния дентален случай, определяна след безплатна първична консултация.