Много пациенти имат въпроси, на които не може да бъде даден отговор в раздел от типа „Най-често задавани въпроси“, тъй като са свързани с емоционалното и личностно състояние на всеки отделен пациент. Към тях спадат:

 

Ще имам ли болки по време на лечението?

Не. Принципно имплантацията протича след поставяне на упойки или под наркоза.

При поставяне на местна упойка се притъпява чувствителността само в тези региони, които директно ще бъдат засегнати по време на лечението. При имплантация това са местата, на които се поставят зъбните импланти. Разбира се, импланотлогът дозира упойката така, че да не усещате никаква болка.

Наркозата се препоръчва при пациенти с дентофобия, които при този вариант няма да усетят нищо от лечението. Те спят, по време на лечението са спокойни и се събуждат едва тогава, когато всичко е приключило. Освен това наркозата не е така утежняваща за организма, както обичайната пълна упойка.

 

Без зъби ли ще се прибера вкъщи?

Не. В никакъв случай няма да останете без зъби.

Вариантите са два: В първия нашите зъботехници изработват временна зъбна конструкция, която се носи, докато дойде време за поставяне на окончателната конструкция (например при поставяне на зъбни импланти, които не позволяват непосредствено натоварване). Във втория случай се изработва окончателна конструкция, оптимално пригодена към Вашите потребности за продължителен период от време.

И в двата случая конструкциите се изработват с едно и също внимание, точност и прецизност, като самите конструкции са с еднакво високо качество и с високоестетични функции и отговарят в максимална степен на Вашите специфични изисквания.

 

Колко ще ми струва лечението?

Това е въпрос, който често бива задаван от пациенти и на който не може да бъде даден валиден за всички отговор. Точното планиране на разходите се извършва индивидуално за всеки пациент.

 

При това от значение са различни фактори:

  • Какво лечение се планира, съответно какво лечение е необходимо?
  • Какъв вид конструкция предпочитате?
  • Какъв е денталният Ви статус към момента?
  • Какво вече е планирано и какво подлежи на промяна?

Вашето мнение се взима предвид при всяко едно решение. Ние Ви информираме подробно за предимствата на всеки вид зъболечение и Ви показваме кое във Вашия случай е идеалното решение.

 

Страхувам се от зъболекари. Кой ще се погрижи за мен?

В дентална клиника Дентапрайм имаме дългогодишен опит в общуването с пациенти с дентофобия. Знаем как се чувствате и целта ни е да премахнем страха Ви още преди започване на лечението.

Ще се погрижим да отговорим на въпросите, които Ви вълнуват, ще Ви разясним какво Ви предстои. За нас е важно да се чувствате комфортно и да ни посещавате с удоволствие.

Ако психологическата помощ от наша страна все пак не Ви е достатъчна, за да се почувствате готови за предстоящото лечение, ще Ви дадем възможност да прецените, дали не е по-удачно манипулациите да бъдат проведени под наркоза. Това е състояние, при което не усещате нито болка, нито страх, а от самото лечение няма да имате никакъв спомен.

Имате въпроси, на които не намирате отговор? Искате да научите повече за възможностите за лечение? Или пък искате да поставите по-специални въпроси, отнасящи се конкретно до Вас? Свържете се с нас на тел. 0899 481 111.

дентална клиника варна, зъболекар варна, стоматолог варна, страх от зъболекар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *