Ако страдате от дентофобия, със сигурност не сте единствени. Както в България, така и по цял свят страхът от зъболекаря е широко разпространен сред населението. При някои хора той е в такива големи размери, че те дори избягват посещението при стоматолог. Това, за съжаление, води до по-нататъшни дентални проблеми, тъй като отсъстват дори елементарните контролни прегледи.

Понякога за постигане на искряща усмивка е необходимо само едно посещение в зъболекарския кабинет. Какво да правим обаче, ако имаме страх от зъболекаря?

В нашето ежедневие често срещаме пациенти, които се страхуват от зъболечение. Причините за това са разнообразни, но най-честите сред тях, които пациентите посочват, са предишни негативни изживявания, болка по време на лечението, страх от неизвестното, тъй като денталният лекар работи в устата – място, върху което ние като пациенти нямаме особен поглед.

Екипът на дентална клиника Дентапрайм – Варна възприема изключително сериозно страховете на своите пациенти. Все пак целта ни е да изпратим от тук всеки един с усмивка. И не само защото благодарение на „новите” си зъби пациентът ще може да се усмихва безпроблемно, а защото бихме искали в идеалния случай да възвърнем изгубеното доверие в зъболекаря и да премахнем страха от лечение при бъдещи посещения в зъболекарския кабинет.

Как точно правим това? От една страна за това помагат интензивните консултации с пациента, в рамките на които се обръща специално внимание на индивидуалните особености при всеки един пациент и той бива конфронтиран със своите страхове. Обсъждаме детайлно възможните алтернативи за лечение и кои от тях биха били най-подходящи във всеки конкретен случай. Обясняваме на пациента кой е най-оптималният вариант за лечение, който би му гарантирал най-големи ползи в дългосрочен план. В допълнение даваме отговор на всеки възникнал по време на разговора въпрос, изясняваме и най-малките неясноти.

Нашият екип работи непрекъснато върху въпроса за изграждане на доверие между пациента и зъболекаря с оглед отстраняване на страха от лечение. Ето и няколко мнения на наши пациенти:

Теодор пише, че след „направеното му лечение, като пациент, страдащ от дентофобия, напуска клиниката напълно спокоен и без болки, като крайният резултат е впечатляващ.”

Ивайло споделя следното: „Преодолях страха си от зъболечение благодарение на д-р Божинкова. Доверих ѝ се и не се разочаровах.”

Дамяна: „Страхът ми от зъболекаря изчезна по време на лечението, което беше изпълнено с много внимание и съчувствие от страна на медицинския екип.”

Анелия: „Освен всичко друго, целият екип притежава умението да помогне на пациента да преодолее страха си от зъболечение. Пристигнах в клиниката като пациент, страдащ от дентофобия, и сега, след приключване на втория етап на лечение, мога да кажа, че вече нямам никакви страхове.”

Да помогнем ли и на Вас да преодолеете страха си от зъболекаря? Свържете се с нас на тел: 0899 481 111! С удоволствие ще дадем отговор на въпросите, които Ви вълнуват.

дентална грижа, дентално здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *