#6: Зъболекарите не могат да поправят ерозията на емайла: МИТ

Ако емайлът не може да бъде регенериран, какво може да се направи в случай на ерозия ? Въпреки че, една четвърт от участниците в проучване на Дентакойн смятат, че това е невъзможно, зъболекарите със сигурност могат да се притекат на помощ тук.

Има множество процедури, които могат  се използват за възстановяване на износения емайл, като най-често срещаните са фасети и корони.

 

#7: Слюнката укрепва зъбния емайл: ФАКТ

Удивително е как нашето собствено тяло – ако е здраво – често има най-силните механизми за превенция. В случая със слюнката това е много очевидна и добре доказана истина.

 Слюнката не само съдържа калций и фосфати, които са от съществено значение за здравия емайл, но също така неутрализира киселините и бактериите, за да предпази допълнително зъбите от увреждане. Така че правилната хидратация и предотвратяването на сухота в устата не трябва да се подценяват.

 

#8: Калцият помага за поддържане на зъбния емайл здрав: ФАКТ

Пий си млякото и зъбите ти ще са здрави! Колко от вас са чували този стар съвет? Млечните продукти обаче не са единственият хранителен източник на калций. Други богати на калций храни включват сардини, сьомга, семена, боб и леща, бадеми, суроватъчен протеин.

 

#9: Жълтите зъби понякога са причинени от износен емайл: ФАКТ

Има много причини за жълти зъби. Износеният емайл е един от тях.
Но защо? Когато зъбният емайл започне да изтънява, дентинът се разкрива.
Дентинът е вътрешният слой на зъба, точно под емайла, и има жълто до кафяв цвят, което кара зъбите да изглеждат обезцветени.

 

#10: Професионалното избелване на зъби уврежда емайла: МИТ

А, да… Избелване на зъби. Най-големият враг на здравия зъбен емайл? Но… наистина ли е така? Според 41% от участниците в проучване на Дентакойн – със сигурност да; според други 45% – не.
Какво казва науката? Въпреки че, има доказателства, че продуктите с висока концентрация на пероксид могат да увредят зъбите, в днешно време има много по-безопасни продукти и методи.
Консултирайте се с вашия зъболекар за най-добрата терапия и не се доверявайте на експерти по избелване в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *