Искряща усмивка и здравословно самочувствие – за много хора с частично или напълно обеззъбена челюст това е мечта. Открит смях или оживен разговор в такива случаи често са почти немислими, защото човек не се чувства комфортно и непрекъснато изпитва страх, че другите ще забележат недостатъка му. С неправилно поставените тотални протези ситуацията е същата. В най-лошия случай ще се разклатят или дори ще изпаднат от челюстта, докато разговаряме.

Решение на този проблем предлага имплантологичният метод Fast & Fixed. При него се поставят 4 до 6 зъбни импланта на челюст, върху които се монтира фиксирана конструкция. Голямото предимство на метода е изключителната точност на планиране, която спестява много време и средства.

Преди имплантацията се изготвят подробен анализ и диагноза и се провежда консултация – предпоставки, които са основополагащи за едно прецизно планиране. С помощта на компютърен томограф и прилежащия софтуер манипулацията може предварително да бъде триизмерно симулирана.

Бъдещата конструкция също се планира и изготвя с най-съвременна техника, така че да може да пасне оптимално в устата на пациента – както по форма, така и по цвят. Предимстава на методиката Fast & Fixed не се изчерпват с това: имплантите подлежат на непосредствено натоварване. Това означава, че конструкцията може директно да бъде закрепена върху зъбните импланти и може веднага да бъде използвана, например за сдъвкване на храната.

За много хора проблем при конвенционалното протезиране с тотална протеза представляват т.нар. плаки за небцето, които са необходими за стабилизиране. Тези плаки също отпадат, когато става въпрос за протезиране върху импланти, тъй като подобно допълнително стабилизиране посредством плака не е наложително.

Методът Fast & Fixed се грижи и за оптималното използване на наличната челюстна кост. Поради косото поставяне на най-външните зъбни импланти в повечето случаи имплантацията е възможна дори при недостатъчен обем на костта. Максимална първична стабилност на импланта се постига чрез ъгъла на поставяне.

Блестяща усмивка за един ден – с метода Fast & Fixed това е възможно. Опитни специалисти екстрахират зъбите с евентуална недостатъчна стабилност, провеждат имплантацията и поставят зъбната конструкция, която ляга перфектно върху имплантите – всичко това се извършва с голяма прецизност и в най-кратки срокове.

 

дентална клиника варна, дентално здраве, зъбни импланти, разрушен зъб, стоматолог варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *