Статистиките и процентите на успеваемост говорят в полза на зъбните импланти. Дългогодишните успехи сами по себе си са доказателство, а от медицинска гледна точка имплантите представляват оптимален вариант за заместване на липсващи зъби.

Това обаче, което интересува пациентите наред с фактите, а и дори в по-голяма степен, е личният опит, т.е. това, което самите те следва да преживеят по време на лечението. Какво усеща пациентът? Какво точно се прави? Болезнено ли е?

Предварителната диагностика и планиране са изключително важни

Предварителната диагностика и планиране са изключително важни

С чисто техническата страна на лечението много пациенти са запознати предварително, рядко обаче се осмеляват да зададат въпроси от личен или емоционален характер като „Ще ме боли ли?“ и „Какво ще усетя?“.

Най-важното е да не се притеснявате! Преди лечението ще получите подробни разяснения от Вашият имплантолог. При един такъв разговор може да задавате всякакви въпроси, които Ви интересуват, а той от своя страна ще Ви даде отговор.

Относно самото лечение: В деня на имплантацията пристигате в клиника Дентапрайм, разположена в к.к. „Св. Константин и Елена“. Диагностичните и аналитични процедури са проведени предварително, така че имплантологът Ви знае точно къде трябва да постави зъбните импланти, за да Ви предложи оптимално протезиране.

Ще бъдете придружен до кабинета и подготвен за имплантацията. Докато заемате мястото си на зъболекарския стол, Вашият имплантолог отново намира данните Ви в компютъра и отваря вече наличните рентгенови снимки, съответно снимките от компютърната томография. Ако сте се отказали от наркоза, ще Ви бъде поставена местна упойка на местата, на които са планирани зъбните импланти. След това вече няма да усещате болка. Когато упойката подейства, имплантологът ще направи малък разрез във венеца, като по този начин отваря малък прозорец над костта. Там се пробива отвор, в който имплантът пасва съвсем точно.
Няма да усетите никаква болка.

Следва поставяне на импланта и зашиване на венеца с цел зарастване на раната. Ако ще се поставят единични зъбни импланти, ще получите частична протеза, която да носите до момента на разкриване на имплантите и монтиране върху тях на окончателната протезна конструкция. Ако се протезира цяла челюст, ще получите временна тотална протеза.
При натоварване на зъбните импланти веднага след тяхното поставяне венецът около тях се зашива, като тялото на импланта остава свободно и върху него се поставя дългосрочна временна конструкция.

Ако се страхувате от операцията, тя може да бъде проведена под наркоза. Така няма да усетите нищо от гореописаните стъпки и ще се събудите с вече поставени импланти. Това е особено препоръчително при пациенти, страдащи от дентофобия.

Не се колебайте да поискате подробна информация във връзка с имплантологичната процедура и открийте заедно със своя имплантолог оптималното решение за Вашия конкретен случай. В дентална клиника Дентапрайм – Варна консултацията се провежда винаги въз основа на Вашата индивидуална ситуация. Нашите медицински специалисти ще Ви предложат различни решения и заедно с Вас ще разработят план на лечение с оглед постигане на оптимални резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *