Кореновото лечение може да спаси възпален зъб от последваща наложителна екстракция. Кое налага извършване на кореново лечение? Като следствие от развит кариес, бактериите могат да достигнат дълбоко в зъба, където се намира неговият нерв, като този процес не винаги е съпроводен от болка. Бактериите преминават през нерва към челюстната кост, а организмът се съпротивлява чрез ответна имунна реакция в областта на кореновия връх. В опит да се избегне процедура по изваждане на зъб, лекарят (ендодонтът) прилага кореново лечение.

Вероятността за успеваемост на процедурата е висока само в случай, че целият канал е почистен и запълнен до върха. Дължината на канала се установява чрез специален уред, наречен апекс-локатор, който измерва електричното съпротивление, намаляващо към върха на корена. Запълването се контролира с рентгенова снимка. Лекарите в Dentaprime City обръщат внимание не само на основните канали, но и на техните малки разклонения, тъй като в тях също могат да се развият бактерии.

В Dentaprime City кореновото лечение е на цена 95 лева за зъб с един канал (кореново релечение – 105 лв.) и включва: трепанация на зъба, отстраняване на нерва, химична и механична обработка на канала и запълване на кореновия канал.