Кореново лечение

129.00 лв. (170 лв.)

 

КОЕ НАЛАГА ИЗВЪРШВАНЕТО НА КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ?

 

Кореновото лечение може да спаси възпален зъб от последваща наложителна екстракция. Като следствие от развит кариес, бактериите могат да достигнат дълбоко в зъба, където се намира неговият нерв, като този процес не винаги е съпроводен от болка. Бактериите преминават през нерва към челюстната кост, а организмът се съпротивлява чрез ответна имунна реакция в областта на кореновия връх. В опит да се избегне процедура по изваждане на зъб, лекарят (ендодонтът) прилага кореново лечение.

 

 

КАК ПРОТИЧА КОРЕНОВОТО ЛЕЧЕНИЕ?

 

Вероятността за успеваемост на процедурата е висока само в случай, че целият канал е почистен и запълнен до върха. Дължината на канала се установява чрез специален уред, наречен апекс-локатор, който измерва електричното съпротивление, намаляващо към върха на корена. Запълването се контролира с рентгенова снимка. Лекарите в Dentaprime City обръщат внимание не само на основните канали, но и на техните малки разклонения, тъй като в тях също могат да се развият бактерии.

 

 

ЦЕНА НА КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ В ДЕНТАПРАЙМ СИТИ

 

В Dentaprime City кореновото лечение е на цена 129 лева за зъб с един канал (кореново релечение – 149 лв.) и включва: трепанация на зъба, отстраняване на нерва, химична и механична обработка на канала и запълване на кореновия канал.