Зъбни импланти

690.00 лв. (1436 лв.)

Денталните импланти дават възможност за възстановяване с коронки и мостове там, където липсват зъбни корени. Те се имплантират в костта, на мястото на загубения зъбен корен. След надстройването на зъбните импланти и тяхното включване в конструкция, се получава изключително ефективно възстановяване на функционалното единство „корен – коронка“.


При загуба на един или няколко зъба, прилежащата им кост вече не изпълнява функцията си по предназначение. Като резултат тази част от челюстта започва да губи костна маса, костта атрофира и се резорбира. След време тази костна резорбция се разпространява, като потенциално може да причини загуба на съседни зъби. Тук се откроява и предимството на зъбните импланти. Те запазват функцията на костта като зъбодържащ апарат. Съответно се образува директното взаимодействие имплант-кост. 


Зъбните импланти са изработени от биосъвместим титан, който се свързва с костната тъкан, осигурявайки естествена и стабилна основа за изграждане на красива и здрава усмивка. Имплантите са решение за единични възстановявания, за мостово изграждане, както и за тотално обеззъбяване.


ЗА КОГО СА ЗЪБНИТЕ ИМПЛАНТИ?

 

Денталната имплантология е съвременният метод за възстановяване на частична или пълна загуба на съзъбието. Благодарение на нея пациентът може да предпази съседните си зъби от изпиляване и обличане в корони. Лечението със зъбни импланти може да се приложи при единична, множествена или пълна загуба на зъбите. Като общи условия:

 • пациентът трябва да има навършени 18 години, тъй като тогава e напълно завършено развитие на костната му система
 • трябва да се извърши пред-имплантологична подготовка, включваща излекуване на всички видове заболявания на зъбите и венците, за да се осигури здраво работно поле 

 

 

СТРУКТУРА НА ЗЪБНИЯ ИМПЛАНТ


Зъбните импланти имат много опростена структура, която ги прави изключително здрави, надеждни и лесни за поддръжка. Състоят от две основни части:

 • интраосален имплант – подвенечна част, която се поставя в челюстната кост и замества корена на зъба
 • супраструктура – надвенечна надстройка или т.н. абатмънт, върху който се поставя короната.

  Подвенечната винтова част винаги е изработена от титаниева сплав Ti–6Al–4V или т.нар титанова сплав клас 5. Това е изключително биологично съвместим материал, при който “отхвърлянето” от организма като чуждо тяло е почти невъзможно. Титаниевите имплантни системи, използвани в кабинетите на Dentaprime City са преминали през изключително сериозни тестове за качество, подобрения в дизайна и иновациите. Те могат да издържат 20 години и повече, поради което процедурите ни за дентална имплантация имат успеваемост над 98%.


  dental-implants

  КАК ПРОТИЧА ЛЕЧЕНИЕТО ПРИ ПОСТАВЯНЕТО НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ В DENTAPRIME CITY?

  Лечението със зъбни импланти в клиникa Dentaprime City протича в няколко етапа:


Първичен преглед
Първичният преглед включва свалянe на зъбен статус на пациента, както и уточняване на общото му здравословно състояние. Добре е пациентът да разполага с актуална панорамна снимка, която служи за анализ и планиране на санация на цялостното  съзъбие на пациента. При липса на такава, същата може да му бъде направена на място, в наш кабинет. 
Следва пълна санация на оралната кухина, включваща отстраняване на зъбен камък, екстракция на зъби и стари протетични конструкции, които може да са огнища на възпаление.


Диагностичен етап 

Tази стъпка е необходима, за да се осъществи прецизно планиране при поставянето на импланти. Провеждат се детайлни образни изследвания - CBCT (Cone beam computed tomography) в превод - Конично лъчев компютърен томограф. Полученият триизмерен дигитален образ от него дава възможност за оценка за наличната кост, прилежащите анатомични структури, точното местоположение на импланта в челюстта и необходимия размер на импланта - дължина  и ширина.
Съвременните компютърни програми дават възможност виртуално да се позиционира импланта в челюстната кост.


Хирургичен етап – поставяне на имплант
Провежда се в операционна зала, в стерилни условия под местна анестезия, понякога/по желание на пациента - със седация. При необходимост по време на интервенцията, освен едномоментното поставяне на имплант, се извършват допълнителни хирургични манипулации като вадене на зъб, повдигане на пода на максиларния синус, костна аугментация и др.
Хирургичният етап е най-отговорният и сложен от медицинска гледна точка етап, изискващ висока квалификация, опит и умения от страна на хирурга.


Втори хирургичен етап - разкриване на имплант
При втората хирургична фаза оперативната интервенция е минимална. Извършва се под местна анестезия и представлява отстраняване на покривния винт на импланта и заместването му с гингивоформер. Венечните тъкани зарастват и се оформят около него. Необходимо е да минат 1-2 седмици преди вземането на отпечатък.


Протетичен етап – протезиране върху имплант
През този етап се взима отпечатък на съзъбието. В зъботехническата лаборатория се изготвят протетични конструкции (коронка, мост, снемаема протеза) от материал според желанието и възможностите на пациента - металокерамика, цирконий, титаний покрит с керамика. Нашите конструкции са основно винтово задържани за имплантите. 
Това е златен стандарт в света по отношение на протезирането върху дентални импланти.


Накратко, денталните импланти решават не само естетични проблеми, но и функционални. Когато имате нарушенo съзъбие или пълна загуба на такова, насладата от хубавата храна може да се превърне в неприятно усещане, а усмивката става рядко явление от притеснение. Затова, не отлагайте - запишете час за консултация с нашите специалисти по дентална имплантология още сега на
0899 481 111 или попълвайки онлайн формата ни тук, на нашия сайт.

before-after-dental-implants